Balıkesir’in spor, medya ve siyaset dünyasının duayen ismi Ahmet Aydemir, pazartesi günü tedavi gördüğü Balıkesir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti. Aydemir’in cenazesi bugün öğle namazına müteakip Zağnos Paşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ahmet Aydemir’in vefatı nedeniyle Zağnos Paşa Camisi karşısında taziye çadırı kuruldu. Aydemir’in kızları AK Parti Milletvekili Mutlu Aydemir, Teknokent Genel Müdürü Burcu Aydemir ve Buket Aydemir Çetinel burada taziyeleri kabul etti.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU AYDEMİR’İN CENAZESİNDEYDİ

Ahmet Aydemir’in cenazesine, Doğruyol Partisi yıllarından yol arkadaşlığı yaptığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Bakan Soylu ve beraberindekiler Aydemir Ailesi’ne başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Soylu, cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı’ndaki defin törenine de katıldı.

Cenazeye AK Partililer tam kadro katıldı. Milletvekilleri Mustafa Canbey, Adil Çelik, Belgin Uygur ve Yavuz Subaşı da cenaze töreninde hazır bulundu. AK Parti Genel Başkan Vekili Cahit Özkan, Genel Sekreter Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da Ahmet Aydemir’in cenaze törenine katılanlar arasındaydı.  Cenazeye şehrin siyaset, spor ve medya camiasından da geniş katılım olduğu gözlendi. Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, askeri ve mülki erkan ile Aydemir Ailesi’nin akrabaları ve yakınları cenaze törenindeydi.

ANNESİNİN MEZARINA DEFNEDİLDİ

Ahmet Aydemir’in cenazesi, Zağnos Paşa Camii’nden alınarak Başçeşme Mezarlığı’nda annesi merhum Hafız Pakize Aydemir’in mezarına defnedildi. Aydemir’in mezarına, memleketi Susurluk Ömerköy’den getirilen toprak atıldı.

BALIKESİR’İN SPOR, MEDYA VE SİYASET CAMİASINDA DERİN İZLER BIRAKTI

80 yaşında yaşama veda eden Ahmet Aydemir bisiklet, futbol ve çeşitli spor branşlarında milli hakem olarak uzun yıllar görev yaptı. Spor camiasının yanı sıra yine uzun yıllar gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Aydemir, Yeni Asır ve Tercüman gazetelerinin temsilciliğini yürüttü.

Yerel gazetelerde yazdığı köşe yazılarıyla herkesin yakından tanıdığı Aydemir, Adalet Partisi ve 80 sonrasında kurulan Doğruyol Partisi’nin de aktif isimlerindendi.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. 


Bakan Soylu, Ahmet Aydemir'e son görevini yerine getirdikten sonra geçtiğmiiz günlerde vefat eden Büyükşehir Belediyesi kurucu başkanı Ahmet Edip Uğur'un kabrine de geçerek ruhuna fatiha okudu.

 

Editör: Haber Merkezi