Balıkesir'de 37 yıl sonra ilk kez liste çıkararak, BSO başkanlığına aday olan İsmail Uğur, "İl merkeziyle ilçeleri bir araya getirmek için adayım. Sağlıklı bir iletişimle üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlayacağız. Bu sayede Balıkesir'in kendi içinde ilçeleriyle bile ticari hacminin artacağına inanıyoruz" dedi.

 

Turyağ Genel Müdürü İsmail Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nde (BSO) 37 yıl sonra ilk kez ikinci listeyi çıkartarak, başkanlığa aday oldu. Türkiye'nin en genç Sanayi Odası Başkan adayı unvanına sahip 36 yaşındaki başarılı işadamı Uğur, seçilmesi halinde öncelikle üyeler arasında sağlıklı bir iletişim kurulacağını söyledi.

"OSB'de bile komşu komşuyu tanımıyor" diyen Uğur, "Merkez ve tüm ilçeleri bir araya getirmek için adayım. Sağlıklı bir iletişimle üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlayacağız. Bu sayede Balıkesir'in kendi içinde ilçeleriyle bile ticari hacminin artacağına inanıyoruz" dedi.

"BALIKESİR'İN SANAYİ ODASI OLACAĞIZ"

Balıkesir Sanayi Odası'nın 2 Mayıs Perşembe günü yapılacak seçimlerinde başkan adayı olan başarılı işadamı İsmail Uğur, seçim çalışmaları ve hedeflerini anlattı. BSO seçimlerinde 37 yıl sonra ikinci bir listenin yarışacağına dikkat çeken Uğur, kazananın Balıkesir olacağını bildirdi.

Türkiye ve Balıkesir'in artık geliştiğini ifade eden işadamı Uğur, "Dünyada bir değişim ve gelişim var. Balıkesir'in de ekonomisi ve sanayisinin hak ettiği yere gelmesi için aday oldum. Balıkesir büyük bir il. İlçeleri ile birlikte birçok sektörü kapsıyor. Bu sektörlerde de birlik beraberlik, kaynaşma ve iletişimi arttırmak istiyoruz. Tüm ilçeleri dolaştık, dolaşmaya devam ediyoruz. Balıkesir merkezden ziyade ilçelere daha çok önem veriyoruz. Bunun sebebi ise bütün ilçelerin birer sektörü temsil etmesi geliyor. Örneğin Dursunbey'de kereste, Marmara Adası'nda mermer, Gönen'de pirinç, Körfez bölgesinde ise zeytinyağı bulunuyor. İlçeleri daha aktif bir şekilde Balıkesir Sanayi Odası'nda görmek istiyoruz" dedi.

"CAZİBE VE YATIRIM MERKEZİ OLACAK

BALIKESİR'İMİZİN POTANSİYELİ ARTACAK"

Odaya kayıtlı 710 üyenin bulunduğunu aktaran İsmail Uğur, her ilçeden birer ikişer meclis üyesi almak istediklerini vurguladı. "Merkezin değil Balıkesir ilinin sanayi odası olmak istiyoruz" diyen Uğur, "Özellikle İzmir-İstanbul otoyol yatırımının ardından ulaşım anlamında bir hareketlilik gelecek. Bir cazibe ve yatırım merkezi haline gelecek olan ilimizin potansiyeli artacak. Bununla birlikte yapımı devam eden Lojistik Köy'ün hizmete girmesiyle Organize Sanayi Bölgesi'nde ciddi bir hareketlilik olacaktır. Belki tam doluluğa ulaşacaktır. Bu anlamda Balıkesir'e bütün olarak bakmak gerekiyor. Her ilçeyi iyi değerlendirip, komiteleri daha aktif çalıştırıp, daha faal bir sanayi odası yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

"SAĞLIKLI BİR İLETİŞİMLE

KAYNAŞMAYI SAĞLAYACAĞIZ"

Önceki yıllarda yapılan oda seçimlerinde oy kullanma oranının yüzde 25-30'u geçmediğine dikkat çeken Uğur, şöyle devam etti: "Yani yüzde 70 oranında oy kullanmayan bir kesim bulunuyordu. Bu seçimde 710 üyemizden 500'nün oy kullanacağını tahmin ediyorum. İlçelere değer veriyoruz, meclis toplantılarını ilçelerde yapacağız. Bandırma, Gönen, Kepsut'ta ve diğer ilçelerde meclis toplantıları düzenleyeceğiz. Balıkesir'de sanayinin gelişmesi ve ihracatın artması için bütün mesele firmaları bir araya getirip, iletişimi artırmak ve insanların önünü açmak gerekiyor. Seçilmemiz halinde öncelikle üyelerimizi bir araya getireceğiz. Kimse kimseyi tanımıyor. OSB'de bile komşu komşuyu tanımıyor. Sağlıklı bir iletişim sağlayıp, kaynaşma sağlayacağız. Bu sayede Balıkesir'in kendi içinde ilçeleriyle bile ticari hacminin artacağına inanıyoruz."

"KUCAKLAYICI OLACAĞIZ"

BSO'nun verimli bir şekilde çalışmadığı ve kucaklayıcı bir durumda olmadığı için aday olduğuna işaret eden İsmail Uğur, "Balıkesir'de fuar alanının olmaması büyük bir eksiklik. Biz Sanayi Odası olarak ilimize bir fuar alanı kazandırılması için yapılacak projeye destek veririz. Buraya gelecek firmalara varsa önayak oluruz. İlçelerimiz de fuar yapsınlar ancak Balıkesir merkezin de bir fuar alanına ihtiyacı var. Balıkesir'in et, süt, turizm, zeytinyağı, kereste, maden ve daha birçok önemli değer bulunuyor. Bunların tanıtımı, marka değer oluşturulması için elbette çalışma yapacağız. Ayrıca teşvik ve hibelerle ilgili firmalarımıza destek vereceğiz. Firmalara bu konuda eğitim verilmesi gerekiyor. Yurt dışı fuarları ve vizelerle ilgili odada hizmet vereceğiz" dedi.

> Melih GASGAR

Editör: Haber Merkezi