Balıkesir Sanayi Odası (BSO), 2 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi "sanal" üyelerini hazurun listesinden çıkararak hem yanlıştan döndü, hem de seçimlere gölge düşürebilecek hatasını düzeltti.

BSO yönetimi, 2 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi seçme ve seçilme hakkına sahip şirketlerin listesini ilan etti. Açıklanan oy kullanacaklar listesinde; Yırcalı Grubuna ait gayri faal durumdaki Pamuklu Dokuma, Balsüt, Bortaş, Muharrem Hasbi Koray (Yırcalı Un), Mortaş şirketlerine yer verilmedi.

YENİ GAZETEM'in "Sanayi Odası'nın sanal üyeleri" başlığıyla gündeme taşıdığı Yırcalı Grubu'na ait 5 şirketle ilgili haber, Rona Yırcalı'nın da Meclis Başkanı olarak görev yaptığı BSO yönetimini büyük bir şaibeden kurtarmaya vesile oldu.

NE ÜRETİM VAR, NE DE ÇALIŞAN!

Yırcalı Grubu'nun sahibi olduğu Pamuklu Dokuma, Yırcalı Un ve Balsüt fabrikaları çeyrek yüzyıldır kapalı. Fabrika binaları ise adeta kendi kaderine terk edilmiş durumda. Bortaş'ın hangi alanda ne gibi faaliyet yürüttüğü bilinmiyor. Elektrik enerjisi alanında faaliyet gösterdiğine BSO kayıtlarında yer verilen Mortaş'ta ise ilginç bir detay göze çarpıyor. Kayıtlı tek bir çalışanı bulunan Mortaş'ın, bu işçisi de Un İmalatçısı olarak görülüyor.

BSO yönetimi geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda, bu şirketleri "seçme ve seçilme hakkı" bulunanlar arasından çıkarılmasını kararlaştırdı.

İKİ ADAYLI SEÇİMLER 2 MAYIS'TA

Sanayi Odası yönetimi, ertelenen seçimlerin yeni tarihini belirleyerek ilan etti. Buna göre, seçimler 2 Mayıs Perşembe günü OSB'deki hizmet binasında yapılacak. Oy kullanma işlemi 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. BSO'nun oy kullanma hakkına sahip 709 üyesinin bulunduğu öğrenildi. Seçimlerde Rona Yırcalı - Ahmet Kula ekibiyle Balıkesir Değişim Platformu'nun adayı İsmail Uğur'un listesi yarışacak.

Editör: Haber Merkezi