BALIKESİR şehidini dualarla son yolculuğuna uğurladı. 


Şırnak'ın Silopi bölgesi Gabar Dağı'nda Piyade Er olarak vatani görevini yaptığı sırada arkadaşının silahının ateş alması sonucu şehit olan Uğur Çakmak, İvrindi ilçesinni kırsal Bozören  mahallesinde toprağa verildi. 


Şehidimizin ayyıldızlı bayrağımıza sarılı naaşı, ilk önce evinin önüne getirilerek helallik alındı.

Şehit Çakmak'ın annesi Ayşe Çakmak ile babası Hüseyin Çakmak ve  kardeşleri Abdullah ve Güven Çakmak tabuta sarılarak göz yaşı dökerken yakınları  tarafından teselli edilmeye çalışıldı. 

Cenaze törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Ensar Aytekin, İl Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı  Alparslan Kaplan, Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, İvrindi Kaymakamı Server Sinanoğlu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balıkesir Merkez Komutanı Piyade Albay Evren Ünal'ın yanısıra yüzlerce vatandaş katıldı.


Şehidimiz İl Müftüsü Ramazan Topcam'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

TÜRK BAYRAĞI ŞEHİDİN BABASINA VERİLDİ

Vali Ersin Yazıcı, defin işlemlerinin ardından Şehit babasına Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını verdi.

Yazıcı, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına verdi. Şehit babası da bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.

Editör: Haber Merkezi