HAKKARİ’nin Çukurca ilçesi Uzundere Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerce askeri araca yapılan roketli saldırıda şehit düşen Balıkesirli Piyade Er Orhan Faruk Baytekin, bu gün son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. 
Şehit Baytekin için Toygar Mahallesi’ndeki baba ocağında helallik alındıktan sonra cenaze töreni, Zağnos Paşa Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından gerçekleştirildi. 

Cenaze Törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti milletvekili Kasım Bostan, CHP Milletvekili Ahmet Akın, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ak Parti ve CHP Balıkesir Milletvekili adayları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, şehidin yakını ve arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehidin annesi Kadriye Baytekin gözyaşlarını tutamazken, “Oğlum şehit düşerek peygamber efendimize komşu oldu. Bizi onurlandırdı” dedi.  
Baba Zeki Baytekin metin olmaya çalıştı. 

Şehidin cenaze namazını Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan kıldırdı. Cenaze törenine katılanlardan helallik alındıktan sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbir getirilerek bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına kondu. 

 
Şehit Piyade Er Orhan Faruk Baytekin'in naaşı Asri Mezarlık'taki Şehitliğe götürülürek burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi