SUSURLUKTA MOLA 


İÇ İŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sekizinci gününde,  bayram dönüşü trafiğini helikopter ile havadan inceledi.


Susurluk'ta mola veren Soylu, "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi kapsamında çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka dağıttı ve bayramlarını kutladığı vatandaşlarla sohbet etti. 
BALIKESİR TRAFİĞİNE HAVADAN BAKIŞ


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı öncesinde helikopter ile havadan trafik denetleme noktalarını inceledi. Soylu, İzmir-Balıkesir-Susurluk-Bursa-Yalova güzergahlarında bayram dönüş trafiği için havadan incelemelerde bulundu. 
DENETİM 3 KATINA ÇIKTI


Bakan Soylu, mola verdiği Susurluk'ta açıklamalarda bulundu. Geçen yıl bayram trafiğinde yaklaşık 50 bin trafik polisi, jandarma ve emniyet personeliyle yürütülen denetimlerin bu yıl 141 bin sayısına çıkarılarak yapıldığını belirtti. Soylu, 7 bin 500'ün üzerinde trafik ekibinin de  3 bin 500 denetim noktasında görev yaptığını bildirdi.


ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI


Bakan Soylu, Susurluk'taki mola sırasında, bayram tatilindeki trafik kazalarıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı: 
"Dün akşam itibariyle maalesef 99 kaybımız söz konusu. Bunların büyük bir bölümü yüzde 40 civarı şehirler arası yollarda. Yüzde 30 civarı şehir içi yollarda. Geri kalan bölümü kırsal  alanlarda, köy yollarında yollarda meydana geldi."

ÇOCUKLARA KIRMIZI DÜDÜK


Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile milletvekilleri Adil Çelik ve Mustafa Canbey'in eşlik ettiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Susurluk'taki mola sırasında çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka dağıttı.
BURSA YOLUNDA YOĞUNLUK


Bu arada, Balıkesir-Bursa-İstanbul ve Edremit-Balıkesir karayollarında müthiş bir trafik yoğunluğu yaşandığı gözleniyor.  Bursa yolunun bazı bölümlerinde 10 kilometreyi aşan kuyrukların olduğu haber merkezlerine ulaşan bilgiler arasında yer aldı.

Editör: Haber Merkezi