BALIKESİR'in 44. Valisi Hasan Şıldak, ilimiz gazetecileriyle bir araya geldi. 

İlimiz gazetecilerinin yoğun katılım gösterdiği Öğretmen Evindeki buluşmada Vali Şıldak, "Egeden Marmaraya uzanan güzel ilimizde göreve başlamanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyorum. Kapatisesi yüksek, potansiyeli güçlü bir ilde valilik gibi görevi yürütmek onur vericidir" diyerek başladığı sözlerinin başında bu görevi şahsına tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. 

ORTAK AKIL
Balıkesir'deki birliktelik ve hoşgörü ortamını ileriye taşımayı arzuladığını ifade eden Vali Şıldak, "İnsanımızın sürekli yanında olmak üzere vatandaş odaklı, sonuç odaklı, pratik çözüm üreten, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, siyaset kurumu, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak akıl üzerinde faydalar geliştirerek birlikte hareket etmek üzere ilimizdeki  uyumlu ve güzel atmosferi, birlik ve hoşgörü iklimini daha da geliştirmek, iyiye götürmek için gayret göstereceğim" dedi.

YENİ DÖNEM YOL HARİTASININ İPUÇLARI
Göreve başlamasının ardından hem 'hoşgeldin' ziyaretlerini kabul eden hem de iade-i ziyaretlerde bulunduğu gibi ilçeleri tanıma turlarını devam ettirmesiyle dikkatleri üzerine çeken ilimizin yeni valisi Hasan Şıldak, Balıkesir'de izleyeceği yol haritasının da ilk ip uçlarını gazetecilerle paylaştı.

EĞİTİME ÖNCELİK
Eğitime öncelik vereceğini altını çizen Vali Hasan Şıldak, deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılmasına karar verilen 51 okuldan 8'inin yapımını üstlenen hayırseverlere saygı ve minnet duygularını tekrarladı.

TARIM'DAN SANAYİYE
Eğitimin yanı sıra Balıkesir'in tarım ve turizm alanındaki potansiyelinin değerlendirilmesi adına projeler geliştireceklerini aktaran Vali Hasan Şıldak,  sanayileşme alanında da önemli atılımlar yaşanacağına inandığını ifade etti. Kurumlar arasındaki koordinasyonun da önemine değinen Şıldak, "Sürekli alanda olacağım. İl merkezinde oturmayacağım. Beni daha çok ilçelerde göreceksiniz." vurgusu yaptı.

HIZLI, VERİMLİ, EŞİT ve ŞEFFAF
Şıldak, "Koordinasyon, işbirliği ve istişare olmadan hiçbir sonuç alınamaz. Çağımız artık bilgi ve ilteşim çağı. Beş dakika önce bilmeniz gereken bilgiyi 5 dakika sonra biliyorsanız, o bilgi artık hiçbir işinize yaramaz. Hızlı, verimli, eşit ve şeffaf modeli çok önemli." diye konuştu.


15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ
Vali Şıldak, dört yıl önce vatandaşların şanlı direnişiyle önlenen hain darbe girişiminin yıl dönümünde gerçekleşecek etkinliklere hakkında da bilgi verdi.
Balıkesir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılacak anma etkinliklerin bugün 15 Temmuz şehitlerimizin ruhuna Balıkesir Üniversitesi Şehitler Camisinde okunan Mevlid-i Şerif ile başladığını hatırlatan Vali Şıldak, etkinliklerde pandemi tedbirleri kapsamında gereken önlenmelerin alınacağını söyledi. 

UNUTTURULMAYACAK
Şıldak, "Milletçe kenetlendiğimiz, birliğimizin, dirliğimizin perçinlendiği o gecedeki bilincin ayakta tutulması, unutulmaması ve unutturulmaması, o şuurun yaşatılması, hatırlatılması, güçlü bir bilinç oluşturulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."ifadesini kullandı.

PANDEMİ TEDBİRLERİ
Vali Şıldak, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplandırırken Covid-19 tedbirlerine uymayanlara yönelik denetimler hakkında da bilgilendirmede bulundu.
Balıkesir'in koronavirüsle mücadelede en başarılı iller arasında yer aldığına dikkat çekti. Düğün ve asker uğurlamalarına karşı denetimlerin sıklaştırılacağını aktaran Vali Şıldak, vatandaşlara yönelik maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine uyma çağrısını yeniledi.

ORTAK SEVDA: BALIKESİR
Vali Hasan Şıldak'ın ilimiz basınıyla tanışmak amacıyla verdiği kahvaltı etkinliğine yerel gazete, tv, radyo sahip ve yöneticileriyle basın emekçileri yoğun katılım gösterdi. 

Vali Yardımcısı Mustafa Çek ile Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Gökhan Eren'in de hazır bulunduğu buluşmada Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) başkanı Ramazan Demir ise, basına karşı samimi yaklaşımı ve iletişimi nedeniyle Vali Hasan Şıldak'a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi