"23 Nisan 1920 ruhunu her zaman korumamız gerekiyor" vurgusu yapan Vali Hasan Şıldak'ın mesajı şöyle; 

"Milletimizin, ortak bir gaye etrafında, Meclis çatısı altında birleştiği 23 Nisan 1920 tarihi, istiklal mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan bir dönüm noktasıdır.

 

Bütün imkânsızlıklara rağmen, yedi düvele karşı istiklal mücadelesi veren kahraman ecdadımız, istiklal mücadelesini, istikbal inşasına dönüştürerek "Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesiyle, milli iradenin tecelli ettiği mekân olarak kurduğu Meclis ile ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Tam bağımsızlık ve ulusal egemenliğin sarsılmaz ifadesi olan yüce meclisimizin açılış gününde, Atatürk, dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak, çocuklarımıza duyduğu güven ve geleceğin onların ellerinde şekilleneceğine işaret ederek, 23 Nisan’ı, bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir.

 

Milli egemenliğin tesisi sonrası, çocuklara bayram olarak hediye edilen 23 Nisan, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların nişanıdır. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu bayramda, daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman korumamız gerekmektedir.

 

 Verdiği bağımsızlık mücadelesiyle mazlum milletlere örnek olmayı başaran ülkemiz, bugün her alanda kalkınan ve gelişen, gelişmiş ülkelerle rekabet eden saygın ve istikrarın sembolü bir ülke haline gelmiştir.

 

Çocuklarımızın, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesi için, bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. 

İnanıyorum ki, çocuklarımız bağımsızlık mücadelemizden, zengin kültürümüzden ve demokratik değerlerden güç alarak, ülkemizi daha da ileri seviyelere götüreceklerdir. Çocuklarımızın gülen yüzü, gözlerindeki ışık, umutları ve hayalleri bizlere güç vermektedir.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi