İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, "Toplum Yararına Çalışma Programları" kapsamında düzenlenen projelerle 2011 yılında 250 kişiye geçici istihdam sağlandığını belirtti.

Program kapsamında Balıkesir'e 900 bin lira kaynak aktarıldığını kaydeden Balcı, ödeneklerini proje geliştirerek kullanan il müdürlüklerine İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından ek ödenek de tahsis edildiğini söyledi.

270 KİŞİYE İŞ İMKANI

Balcı, "Bu ödeneğin işsizlerin geçici istihdamında kullanılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışma başlattık. Program kapsamında İl İstihdam Kurulu kararıyla merkez ve ilçelerimizdeki okullarda üç ay süreyle 270 kişinin istihdamı sağlanacak. Bu kişiler okulların temizliğinde görevlendirilecek" dedi.

İl Müdürü Balcı, bu sürede projede çalışacaklara İş-Kur tarafından asgari ücret verileceğini ve SGK primlerinin yatırılacağını kaydetti. 1 Ekim ile 30 Aralık 2011 arasında devam edecek projeye katılmak isteyenlerin 27 Eylül Salı akşamına kadar Balıkesir İl ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine başvurması gerektiğini belirten Nazım Balcı, müracaatın alınacak kişi sayısından fazla olması halinde 28 Eylül saat 14.00'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde noter huzurunda kura çekileceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi