Balıkesir'in köklü ailelerinin başındaki Kula ailesi, aile bireylerinden Faika Özkul'un vefatı ile yasa büründü. 
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı ünlü işadamı Faruk Kula'nın ablası olan 68 yaşında Faika  Özkul, bir süredir tedavi gördüğü Bursa'daki bir özel hastanede yaşamını yitirdi.

SAĞCISI SOLCUSU, İŞÇİSİ PATRONU...
Özkul'a son görev bugün Zağnos Paşa Camisinde yapıldı. 
Burada düzenlenen cenaze töreni, Balıkesir'de siyaset, iş, işçi, bürokrat, spor, esnaf dünyasını adeta birleştirdi. 
Siyasi yelpazenin her kesiminden temsilcilerin yer aldığı törenin, birbirleriyle adeta kanlı bıçaklı dedirtecek kadar kavgalı, küs olan isimleri de bir araya getirdiği gözlendi.

TAZİYE KUYRUĞU NAMAZLA BİRLİKTE SON BULDU
Ünlü işadamı Faruk Kula, kardeşi Fuat Kula ile enişteleri İbrahim Özkul oğullarıyla birlikte taziyeleri kabul etti. Başsağlığı dilemek isteyen vatandaşlar Paşa Camii bahçesinde uzun kuyruklar oluştururken, Kula ailesinin kabulü saatlerce sürdü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Murat Adısanoğlu, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka,  Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer, AK Parti İl Başkanı Hasan Demirarslan, MHP İl Başkanı Suat Par, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, meslek odalarıyla sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyle temsilcileri yanında iş ve bürokrat dünyasının önde gelen isimlerive yüzlerce vatandaş katıldı.

HERKESE NASİP OLMAZ!
Balıkesir eski milletvekilleri Cemal Öztaylan, Sami Sözat, eski belediye başkanları Ziyaettin Tan, Sami Gökdeniz de Kula ailenin acı gününde hazın bulunurken  ilçelerden de yoğun katılım olduğu gözlendi.
Gönderilen çelenklerin çiçek bahçesine dönüştüğü Paşa Camisindeki tablo, "böylesine kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı cenaze namazı herkese nasip olmayabilir" dedirtti. 

DUALARLA UĞURLANDI
Özkul'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığındaki aile kabristanında dualar eşliğinde toprağa verildi. Mezarlıktaki defin işleminin ardından  vatandaşlara pilav, ayran, helva ikram edildi. 
balikesirim.net, Kula ve Özkul ailelerine başsağlığı diler, acılarını paylaşır.
Editör: Haber Merkezi