Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki kaplıcalara gitmek üzere Osmaniye'den yola çıkan 80 M 0056, 80 GM 047 ve 80 GN 423 plakalı üç tur minibüsünden, Dursunbey İlçesi'ne bağlı Naipler Köyü yakınlarında, Muhammed Şahan'ın (28) kullandığı 80 GM 047 plakalı minibüsün uçuruma yuvarlanmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Tur minibüsünün şoförünün, keskin virajda, yanından geçen araca çarpmamak için direksiyonu kırdığı, yağmurun da kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkan minibüsün uçuruma yuvarlandığı öğrenildi. Kaza nedeniyle minibüsün altında kalan iki kişinin hayatını kaybettiği ancak kimliklerinin belirlenemediği kaydedildi. 

10 KİŞİ YARALANDI 

Kazada yaralanan Abidin Çakır (45), Bilgi Kaplan (45), Oğuz Şahan (34), Mediha Melikoğlu (63), Leyla Şahan (53) ile Aysel Şen'in (43) Atatürk Devlet Hastanesi'ne, şoför Muhammed Şahan (28), Hacer Çakır (57), Tuğba Yılmaz (29) ve Türkan Mernan'ın (68) da Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Yaralılardan Abidin Çakır'ın durumunun ağır olduğu bildirildi. Bu arada, kazaya müdahale için Balıkesir'den yola çıkan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) içinde bulunduğu 10 F 0030 plakalı arazi aracının da yağmurun kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkıp devrildiği belirtildi. Kazada, UMKE ekibinden yaralananın olmadığı ifade edildi. 

POLİSLER DE KAZA YAPMIŞ 

Balıkesir'in Dursunbey-Kepsut karayolunda meydana gelen kaza öncesi, saat 11.00 sıralarında, Dursunbey'de görevli polis memuru Hasan Hüseyin Şener (40) yönetimindeki 06 BD 5768 plakalı otomobilin, Dada Köyü yakınlarındaki Kireçyolu Mevkii'nde önünde giden ve şantiyeye girmek için dönüş yapan Muharrem Ö.'nün kullandığı 06 SA 8774 plakalı kamyonla çarpıştığı öğrenildi. Kazada, bir seminere giden sürücü Şener ile araçta bulunan polis memurları İsmail Fidancı (37), Engin Özmen (40), Erdoğan Tınaztepe (38) ile Necdet Dayı'nın (38) yaralandığı ve durumu iyi olan yaralıların ambulanslarla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. 
Editör: Haber Merkezi