Balıkesirli beyaz et üreticisi Banvit, Doğu Anadolu'daki köylülere organize kümesçiliği öğretecek. Elazığ'da tesis alan şirket sekiz ayda 700 çiftçiye eğitim verdi. Üretim bu yıl başlıyor

Türkiye'de pilici paketleyerek yeni bir pazar yaratan Banvit, Doğu Anadolu'da organize kanatlı üretimi için kolları sıvadı. Balıkesirli Görener ailesinin 41 yıl önce kurduğu şirket, Bandırma ve İzmir'deki üretim tesislerinin yanı sıra tüm Marmara Bölgesi'ne yayılan organize kümesçilikle kırsal ekonomide önemli projelere imza atıyor. Bugüne kadar yüzü hep Batı'ya dönük olan Banvit, geçen yıl farklı bir hamle yaptı ve Elazığ'daki yerel bir kesimhaneyi satın aldı. Şirket şimdi Marmara'da kurduğu organize kümesçiliği Doğu köylerinde hayata geçirmek üzere çalışmalar yürütüyor. 
700 ÇİFTÇİ EĞİTİMDE 
Banvit Kurumsal Gelişim ve İletişim Direktörü İlgi Görener, ailelerin ekonomik gelişimlerine büyük katkı sağlayan bu sistemin göçü önlediğini belirtiyor. "Köylünün kümesini kiralamış oluyoruz. Bakım parasını da biz veriyoruz" diyen Görener, işe önce sistemi anlatmakla başladıklarını anlattı. Görener, "Sekiz aydır köylüleri eğitiyoruz. İlk etapta 700 çiftçiyi sisteme katacağız. 2013 bitmeden üretime geçilecek" diye konuştu. 
OBEZİTEYE KARŞI SAVAŞ BAŞLATTI
Sağlık Bakanlığı'nın gündeminde ilk sıraya oturan obezite, Banvit'in sosyal sorumluluk alanlarından biri. Şirketin 2008'de başlattığı çocuklara yönelik sağlıklı beslenme projesi kapsamında 1.6 milyon kişiye ulaşıldı. 6 şehirde okullara gidilerek eğitimler verildiğini söyleyen İlgi Görener, Marmara'da yürüttükleri projeyi seneye tüm Türkiye'ye yayacaklarını anlattı.
Editör: Haber Merkezi