Ak Parti İl Başkanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Ali Hikmet Paşa Meydanı’na ‘Milli İrade Kürsüsü’ kurdu, vatandaşlar kürsüden 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece yaşadıklarını anlattı. ‘

Milli İrade Kürsüsü’’nde yapılan açıklamalar video kaydına alındı, İl Başkanı Hasan Demiraslan, kayıtların belgesel haline dönüştürüleceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da izleyeceğini açıkladı.

Milli İrade Kürsüsü’ne çıkan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Karaoğlan Mahallesi Muhtarı ali Haydar Temel ve vatandaşlar darbe girişiminin yaşandığı gece yaptıklarını anlattı.

Kürsüye çıkan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 14 Temmuz’da Yunus Emre etkinlikleri kapsamında Bosna’ya gittiklerini darbe girişimini haber aldığında Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu’nu arayarak belediyenin tüm ışıklarını yakması ve zabıtayı da göreve çağırıp halkı meydanlara davet etmeleri talimatını verdiğini söyledi.

Yılmaz “Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Bosna Hersek’te 20 televizyon kanalına açıklama yapmak bana nasip oldu. 15 Temmuz bize satılmış akılların neler yapabileceğini gösterdi. Birlik ve beraberliğimiz için 15 Temmuz’u unutmamamız ve unutturmamız lazım” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 15 Temmuz’un Türk milletine 300 yıldır vurulmak istenen prangaların kırıldığı gün olduğunu söyledi.

Avcı “ Ben 15 Temmuz darbe girişiminde meclis üyesiydim sokağa çıktığımızda bazı vatandaşlar bankaların önünde , fırınların önünde kuyruğa girmişti. Meydanlarda ise halkımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz dedi. 7 cihana değil 70 cihana bizi bölemeyeceklerinin mesajını verdik” dedi.

KAFAOĞLU “MİLLETİMİZ DİK DURDU”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin dik durarak bütün dünyaya ‘Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz’ mesajını verdiğini söyledi.

Kafaoğlu “15 Temmuz sıradan bir darbe değildi. Milletin darbeler yüzünden acısı vardı, Menderes asıldı, Özal zehirlendi, Erbakan hoca devrildi, millet bir şey yapamamıştı. Bu millet o akşam ‘Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz’ dedi. Erdoğan’ın çağrısıyla bütün millet sokaklara meydanlara çıktı.

MHP, BBP, düşürt sosyal demokratlar bütün millet sokağa çıktı. Basın da üzerine düşeni yaptı. Bu millet tankları, uçakları durdurdu. Batı 3 gün ne diyeceğini şaşırdı. Mesele Türkiye’yi Libya, Suriye, Irak yapmaktı. Hamdolsun bu millet dik durdu ve başaramadılar”dedi. Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan’da 15 Temmuz’un ne ilk ne de son olacağını belirterek milletin saldırılar karşısında dik duracağını 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Etkinlikte şehit ve gaziler için dua edildi.

Editör: Haber Merkezi