Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Balıkesir İl Temsilcisi ve İHD eski yöneticilerinden Dr. Bekir Ceylan hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada ilk duruşma yapıldı.

Balıkesir 2.Asliye Ceza Mahkemesinde görüşülmeye başlayan davanın iddianamesinde, sosyal medya paylaşımlarında “HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un yazılarındaki görselleri” paylaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Ceylan hakkında, 1 ila 4 yıl arasında ceza isteniyor.

Bekir Ceylan’ın avukatları Tacettin Çolak ve Halil Ağırgöl mahkemede söz alarak, “Biz sorgulamaya başlamadan önce yazılı olarak ibraz etmiş olduğumuz anayasaya aykırılık iddiamızı tekrar ediyoruz. Şuan mevcut Cumhurbaşkanı tarafsız olmayıp parti genel başkanı sıfatı bulunan siyasi bir kişiliktir. Bu sebeple TCK’nın 299 maddesi bu makamı korur ancak siyasi kişiliği korumaz. Biz de müvekkilimizin bu sebeple atılı suçlar bakımından yargılanamaz ve anayasaya aykırılık iddiası ile dosyanın Anayasa Mahkemesine gönderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bekir Ceylan, sosyal medya paylaşımlarında HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un günlük değerlendirmelerini paylaştığını herhangi bir suç unsuru oluşturmadığını söyledi.
Duruşma 24 Eylül'e ertelendi.

Editör: Haber Merkezi