Mustafa Kemal Atatürk'ün, Balıkesir'e gelişinin 90. yılı kutlandı.

Tren garı önünde yapılan tören, temsili olarak Türk Bayrağı'na sarılı trenin istasyona gelişiyle başladı. Balıkesir Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz, trenden inerek elindeki Türk Bayrağı'nı öpüp, Vali Ahmet Turhan'a teslim etti. Ardından, İstiklal Marşı okundu.
Belediye Başkanı İsmail Ok, törende yaptığı konuşmada, Atatürk Balıkesir'i 7 kez ziyaret ettiğini, bunlardan ilkinin 6 Şubat 1923'te gerçekleştiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
''Atatürk'ün Balıkesir'e geliş nedeni, o dönemde kamuoyunu meşgul eden konularda halkla istişarelerde bulunmak, iç ve dış gelişmeler hakkında açıklamalar yapmak, yeni kurmakta olduğu devletin temel politikalarını vatandaşlarla yüz yüze konuşmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Soma'dan hareket ederek Balıkesir'e gelmiştir. Yanında eşi Latife Hanım, Kazım Karabekir Paşa ve diğer zevat bulunuyordu. Kuvay-ı Milli'ye ateşini yakıp, düşmana ilk kurşunu atan, sonra da göğüsünü siper ederek, işgalci düşmanları bu topraklardan söküp çıkaran Balıkesir'in kahraman evlatları onu sevgi ve coşkuyla karşıladılar.'' 
Ok, Atatürk'ün kente gelişinin ikinci günü, Balıkesirlilere Zağnos Paşa Camisi'nde, ''kahraman ve dindar'' diye hitap etmesinin Atatürk'ün Balıkesir ve Balıkesirlilere olan sevgi ve takdirlerini gösterdiğini kaydetti.
Konuşmanın ardında, tren garından Atatürk Anıtı'na kadar ''saygı yürüyüşü'' yapıldı.
Tören, anıta çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
Törene, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Editör: Haber Merkezi