BALIKESİR'de, eski Belediyeci Rahmi Göçer'i bir yerel gazetede yazdığı köşe yazısı nedeniyle dövdüğü gerekçesiyle 3 ay 22 gün hapis cezası alan MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, aynı olayla ilgili 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Balıkesir'de yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan Rahmi Göçer, 9 Nisan 2010'da bir yazısı üzerine Belediye Başkanı İsmail Ok tarafından makamına davet edildiğini ve burada dövüldüğünü öne sürdü. Bir dönem İtfaiye Müdürlüğü ve Kamu-Sen İl Temsilciliği de yapan Göçer, Başkan Ok'la birlikte korumaları ve görevliler Uğur Erol, Mehmet Topuz ve Naim Aladağ'dan şikayetçi oldu. Balıkesir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Başkan Ok 3 ay 22 gün, diğer üç sanık da 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Hakim, Başkan Ok ve korumaları ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı, sanıkların CMK'nın 231/8 maddesi gereğince 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Ceza davasının ardından Rahmi Göçer'in, Başkan Ok hakkında Balıkesir 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı 40 bin liralık manevi tazminat davası da karara bağlandı. Son duruşmaya Göçer ile avukatı Mehmet Birol Şahin katılırken, Başkan Ok gelmedi. 

Başkan Ok'un avukatı Mustafa Bilsem, istenen tazminatın çok yüksek olduğunu öne sürdü. Hakim, Başkan Ok'un Göçer'e 15 bin lira manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte ödemesine karar verdi.

 

 

Editör: Haber Merkezi