Vali Ahmet Turhan, BESOB ve BZO başkanlarıyla Anneler Derneğini ziyaret etti. Esnaf ve çiftçinin sorunlarını başkanların ağzından bir kez daha dinleyen Vali Turhan, "Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz" diyerek toplumsal hoşgörü ve yapıcılığa dikkat çekti.

Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) ve Balıkesir Ziraat Odası'nı (BZO) ziyaret etti. Türk Anneler Derneği Şubesine de uğruyan Vali Ahmet Turhan son olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğünü de ziyaret etti.

VALİ TURHAN, İADE-İ ZİYARETLERE BAŞLADI

BESOB'un Hasan Baba Çarşısındaki yönetim binasını giden Vali Ahmet Turhan'ı BESOB Başkanı Mesut Aşanel, başkanveli Necdet Erkan ve başkan yardımcısı Kazım Avcı ile birliğe bağlı olan Odaların başkanları karşıladı.

BESOB Başkanı Mesut Aşanel ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken Vali Ahmet Turhan'a bu ziyaretin anısına Balıkesir'in simgelerinden olan tarihi saat kulesinin biblosunu hediye etti.

Esnaf teşkilatının temsilcileriyle bir arada bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Vali Turhan, Oda başkanlarıyla çay içip çeşitli konularda sohbet etti, görüş alış verişinde bulundu. BESOB'un KOSGEB ile birlikte geliştirdiği GMKA destekli bazı projeleriyle ilgili bilgi verilen Vali Ahmet Turhan, bunların önemli girişimler olduğunu belirterek BESOB yönetimini kutladı.

Vali Ahmet Turhan BESOB ziyaretinin sonunda birlik binasının önünde BESOB Başkanı Mesut Aşanel ve yönetim kurulu ile Oda başkanlarıyla toplu halde hatıra fotoğrafı çekildi.

TOPLUMSAL MESAJ VERDİ

Vali Ahmet Turhan esnaf odasını ziyaretinin ardından aynı katta bulunan Balıkesir Ziraat Odasına geçti. Burada yine BZO ile yan yana olan Türk Anneler Derneğini de ziyaret eden Vali Turhan, Anneler derniği Başkanı Zekiye Seferbey ile kısa süre görüştükten sonra başka bir zaman ziyarete geleceğini söyleyip BZO'daki planlı ziyaretine geçti.

BZO Başkanı Sami Sözat'ın çiftçi temsilcileriyle birlikte karşıladığı Vali Turhan, burada uzun süre sohbet etti. Balıkesir'in nasıl bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Vali Turhan, doğru planlama ile bu ilin çok büyük hamleler yapabileceğini, bazı alanlarda bizzat üretime yönelmesini ve üretim sektörünü elinde tutması gerektiğini ifade etti.

Balıkesirli ilgili birçok düşüncesini ve başlatılan, devam eden büyük ve önemli çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Vali Turhan, "Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz" diyerek toplumsal hoşgörü ve yapıcılığa dikkat çekti. Vali Ahmet Turhan, akşam saatlerinde de Vakıflar Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi