Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Aile Haftası' nedeniyle "Biz Bir Aileyiz" sloganıyla yemek düzenlendi. Vali Ahmet Turhan da eşi Nuran Turhan ile birlikte yemeğe katılarak ailelerle bir araya geldi.

Vali Turhan, “Milletimizin temel özelliği ailesinin güçlü olmasıdır. Bu ailede anne-baba, eşler ve çocuklar vardır. Her zaman vurgu yapıyoruz biz millet olarak büyük bir aileyiz. Aile, bireyleri ve toplumu bir arada tutan önemli bir güç kaynağıdır. Toplum yapısı güçlü oldukça, bireyler ve toplum daha güçlü olacaktır. Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır" dedi.

"Aile, bireyin huzuru ve mutluluğudur, toplumun birliği ve beraberliğidir, kültürün, tarihin sürekliliğidir" diyen Vali Ahmet Turhan, “Son dönemlerde dünya kültürünün globalleşmesi sebebiyle aile bütünlüğüne adeta saldırılar yaşanıyor. Ailelerimizin kıymetini bilelim. Çocuklarımızı internetle baş başa bırakmayalım, sokakta ne yapıyor, arkadaşlarıyla birlikte neler yapıyor, bunları kontrol altında tutalım. Aile bütünlüğümüzü ayakta tutmak açısından anne ve babalarımıza sahip çıkarak,  çocuklarımıza gereken özen ve dikkati gösterelim” diye konuştu.

Balıkesir’deki boşanma oranlarına da dikkat çeken Turhan, sosyal devlet gereği aile danışma merkezlerimiz oluşturuldu. Bu kurumlardan yardım alarak, bir ailenin kurtarılması, yaşamasının sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti.

Programda ailelerle tanışan Vali Ahmet Turhan ile eşi Nuran Turhan çocuklara oyuncak dağıtarak, onların sevinçlerine ortak oldu. Programın sonunda çocuk evlerine yaptıkları hizmetler nedeniyle Pervin-Metin Tatlı çiftine onur plaketi takdim edildi. 

Editör: Haber Merkezi