TÜRK Silahlı Kuvvetleri'mizin Fırat'ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekatı başarıyla sürüyor. 

Ülkemizin geleceği adına tarihi önem taşıyan operasyona Balıkesir'deki sivil toplum kuruluşlarından "Sınırımızda terör guruplarına göz yumulamaz. Gün sessiz kalma günü değil." denilerek tam destek geldi. 

Barış Pınarı Harekatı Balıkesir'de 7'den 77'ye herkes kesimden tam destek buldu. 

Başlatılan harekatta katılan mehmetçik için dualar edilirken Valisinden belediye başkanlarına, milletvekillerinden bürokratlara, siyasi parti temsilcilerinden sivil toplum kuruluşlarına iş insanlarından çalışanlara hemen her kesimden destek mesajları geldi. 

Balıkesir Valiliği  'Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçiklerimizle' mesajını paylaşırken Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bu devlet teröre asla boyun eğmez. Bu ordu kahramanlığı ile destan yazar. Bu millet her daim vatanının bekçisidir. Allah askerimizin ayağına taş değdirmesin." paylaşımıyla Türk Ordusuna başarı diledi

"Bakışları ile ölümü korkutan Mehmetçiğimize selam olsun." diyen  Balıkesir Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Yavuz Subaşı da, Barış Pınarı Harekatı'nın amaç ve hedeflerini anlatan paylaşımlarda bulundu.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Kahraman Mehmetçiklerimiz dualarımız da kalbimiz de sizinle! Fırat'ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda Rabbim Mehmetçiğimize yardım etsin. Rabbim Şanlı Ordumuzu Muzaffer eylesin." ifadeleriyle desteğini paylaştı.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ise mesajında; "Ülkemizin huzuru için teröristlere karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatan Kahraman ordumuz, her zaman olduğu gibi yine destan yazacaktır. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçiklerimizle." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Faruk  Kula  da "Bölgenin huzura kavuşması,  sınırlarımızın güvenliği için Fırat'ın Doğusunda başlayan Barış Pınarı Hareketında Şanlı Ordumuzun yanındayız.  Allah vatanımızı ve evlatlarını korusun, Ayaklarına taş, ailelerinin gözlerine yaş değirmesin." mesajıyla harekata desteğini açıkladı.

NE KORKU NE KEDER
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonundan görüntülerin yer aldığı paylaşımında "Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder.. Allah ayağınıza taş değdirmesin.." cümlesiyle Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

MANİPÜLASYONA DİKKAT
Gazeteciler Cemiyeti ayrıca,  sosyal medyada Barış Pınarı Harekatı'na karşı manipülasyon girişiminde bulunulan paylaşımlara dikkat çekti. 
Barış Pınarı Harekatı ile ilgili "YALAN" ve "GERÇEK" görüntülerin yer aldığı fotoğrafları paylaşıp vatandaşlara "Terörün algı tuzaklarına düşmeyelim, algı oyunlarını bozalım.." çağrısı yaptı. 

BİRLİK ÇAĞIRISI
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ise, harekattan bir gün önce yaptığı paylaşımında, bazı konularda farklı görüşlerin caiz olmadığına dikkat çekti; "Yedisinden yetmişyedisine milletimizin, Ordumuzla Devletimizin arkasında durmasını gerektirir." ifadeleriyle Barış Pınarı Harekatı'na destek çağrısında bulundu. 

Bu arada, son üç günde sosyal medyanın en çok konuşulan konusu  Barış Pınarı Harekatı oldu. 


 

Editör: Haber Merkezi