Balıkesir'in mesire alanlarından biri olan Değirmenboğazı'ndaki gazino ve kafeterya gibi tesislerin işletmesi Valiliğe geçiyor. Vali Ahmet Turhan, bu yerlerin başta engelliler olmak üzere sosyal sorumluk sahibi sivil toplum örgütlerine tahsis edileceğini açıkladı. Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı 'Oto yıkama ve temizlik' kurslarını başarıyla tamamlayan 16 engelli sertifikalarını Vali Ahmet Turhan'ın elinden alarak, meslek sahibi olmanın sevincini yaşadı. Valilik binasındaki Necatibey Salonu'nda düzenlenen törende Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı Oto yıkama ve işyeri temizliği kurslarını tamamlayan engellilere Vali Ahmet Turhan'dan iş müjdesi geldi. Zihinsel ve Bedensel  Engeliler Derneği Başkanı Gül İmrek ile dernek yöneticileriyle velilerin katıldığı törende sertifikaları veren Vali Turhan, Balıkesir'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Değirmenboğazı mesire yerindeki gazino ve kafeterya gibi tesislerin bundan sonra valilik tarafından işletileceğini açıkladı.

"ONLARA EĞİTİM FIRSATI VERMELİYİZ"
Eğitim fırsatı verildiğinde engellilerin biraz daha kolay yaşayabilecek, ailelere yardımcı olacak işler yapılabileceğine işaret eden Vali Turhan, "Ben inanıyorum ki doğru tespitler yapılarak engellilerimizin yeteneklerine özgü iş olanağı sağlayacak eğitimler verildiğinde onlarda gerçekten hayata katılacak. Sayı önemli değil, bir engelimize dahi iş olanağı yaratabilmek bile anlamlı. Toplumumuz buna alışacak, engellilere iş verme zihniyeti oluşacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Bizde valilik imkanlarımızı bu doğrultuda nasıl kullanabiliriz diye düşünüyorum. Değirmenboğazını önümüzdeki aylardan itibaren biz işletmeye başlıyoruz. Sosyal sorumluluk sahibi sivil toplam örgütlerine ücretsiz tahsisler yapıyoruz. Buradaki çay bahçeleri olabilir. Buradaki bazı binaları engellilerimize verebiliriz. Bu doğrultuda kurs açarsanız. Burada iş imkanı oluşturabiliriz diye düşüncem var" dedi.

BALIKESİR'İN EN GÖZDE YERİ
Balıkesir- Bursa karayolunun 10. kilometresi üzerinde bulunuyor. Toplam alanı 250 hektardır. Sahada girişte satış standları, içeride kır gazinosu, kafeterya, büfe, çocuk oyun alanları basketbol sahası ve otopark bulunmaktadır. Piknik alanı çam, servi, söğüt gibi 52 tür ağacı bünyesinde bulunmaktadır. Balıkesir yakınlarında Değirmenboğazı Mevkii'nde yer alan piknik alanı ve restoran, Balıkesirlilerin gözdesi olduğu kadar yoldan geçenlerinde imrenerek baktığı, mola verdiği yerlerden biri. Karayollarımızın yol üstü incilerinden biri olan Değirmenboğazı'nda su kenarında piknik yapma imkanı veya restoranların açık ve kapalı bölümlerinde keyifli bir yemek molası sürücü yorgunluğunuzdan da kısa sürede kurtulmanızı sağlıyor. Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta milli parka ait mesire yerine giriş ücreti ödenirken, Boğaz Restaurant'ta saç kavurma, piliç ızgara, çöp kebabı, güveçte yoğurt gibi çeşitleri yiyebilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi