Balıkesir Ticaret Odası (BTO) odaya, 25, 30, 40 ve 50 yıldan fazla kaydı bulunan 343 üyesine takdir beratı verdi. Ödül töreninde konuşan BTO Başkanı Mahmut Yavuz, günümüzde işletmelerin ömürlerinin çok kısa sürdüğünü belirterek, "Uzun yıllar işletmelerini ayakta tutabilen girişimci sayısı azdır. Dünyamızın her köşesinde hızına yetişmekte zorlandığımız değişim ortamında girişimci olarak kalabilmek daha da zordur" dedi. 

Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'ndeki törene BTO Başkanı Mahmut Yavuz ev sahipliği yaparken, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Ticaret Borsa Başkanı Faruk Kula, iş adamları ve üyeler katıldı.

"İŞLETMELERİN ÖMÜRLERİ ÇOK KISA"

Törenin açılış konuşmasını yapan BTO Başkanı Yavuz, işletmelerin ömürlerinin çok kısa olduğunu bildirdi. Ticari hayatta uzun yıllar işletmelerini ayakta tutabilen girişimci sayısının az olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Bu pencereden baktığımızda bugün 25, 30, 40 ve 50 yılın üzerinde oda kaydı bulunan üyelerimizin girişimci kalabilmelerinin anlamı çok daha iyi anlaşılabilmektedir. Balıkesir değişik kollarda sanayi üretimine, çok çeşitli maden varlığına, tarım ve hayvancılığa, ormancılığa, turizme ve ticaretin her rengine sahip bir il. İlimiz, yaşam üzerine, ekonomi üzerine değer katan davranışları, ticaretin yazılı kanunları yokken sahipti. 1890'lı yılların sonlarında odamız kayıtlarına göre bu ilden yapılan ihracatta ülkenin adına leke sürülmesin diye Kalite Kontrol Komisyonları kurulmuştur" dedi.

"BALIKESİRLİ TÜCCARIN SÖZÜ SENETTİR"

Balıkesirli tüccarın sözünün senet olduğunu ifade eden Mahmut Yavuz, "Vergi tahsilat oranı yüksektir, bankaların batık kredileri düşüktür, yardımların çoğunu ilan etmeden yapar, kimse bilmez. Oda üyelerimizi Balıkesir ve Türkiye ekonomisine katkıda bulundukları için tebrik ediyorum. Ayrıca kurdukları işletmelerin çok uzun yıllar varlıklarını devam etmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Balıkesir Ticaret Odası'na 50, 40, 30 ve 25 yıldan fazla kaydı bulunan 343 işletme sahibi ve temsilcilerine sırayla takdir beratı verildi.

Editör: Haber Merkezi