BU GÜNLER HERKES İÇİN BİR SINAVDIR

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 19/2. dönem mezunlarını verdiği törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, "Şehit düşen 11 aylık Bedirhan bugün 885 Bedirhan olarak doğuyor. Allah'ın izniyle binlerce şehidimizin kanıyla sulanmış bu güzel vatanımızı bu aşağılık hainlere bırakmayacağız. Bu millet, kahramanlarını da hainlerini de unutmaz." dedi.

Balıkesir Polis Eğitim Merkezinde 19/2. dönem polis eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemini başarı ile tamamlayan 885 yeni polis memuru, düzenlenen törenle diplomalarını alarak meslek yemini ettiler.

Törende açılış konuşmasını yapan Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Yenikalaycı, "Bizlere düşen görev vatanımızı, milli birlik ve beraberliğimizi koruma sevdalısı gençler yetiştirmektir."dedi.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTUNUZ

Törende yaptıkları konuşmasında Polis Memurlarına seslenen Vali Ersin Yazıcı ise, "Görev yaptığınız yerlerde insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız, vatandaş memnuniyetini ön planda tutunuz, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınız, hak ve adaletten ayrılmamayı görev biliniz."dedi.

BEBEK KATİLİ PKK

Vali Ersin Yazıcı konuşmasında, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'ya, Allah'tan rahmet diledi.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇOK ÖZEL BİR YERİ VAR

Özel Harekât Teşkilatının terörle mücadele konusunda çok özel bir yeri olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Özel harekâtta çalışan polis kardeşlerimiz çok özel seçilen insanlardır. Mesleğinizle ilgili gerekli olan teknik ve taktik eğitimleri aldınız. Silah, mühimmat araçlarının en iyi şekilde kullanılması için eğitildiniz. Fakat bu meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyatınız, inancınız ve vatan sevginizdir. Sizi başarıya götürecek duyguların bu değerler olduğunu çok iyi biliyoruz."dedi.

HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN, KİMSE TEREDDÜT ETMESİN

Son dönemlerde ülkemizin üzerinde gerek içeriden gerekse dışarıdan küresel, büyük oyunların oynandığını ifade eden Vali Yazıcı,sözlernii şöyle sürdürdü:

"Son günlerde Türkiye'yi kaos ve kargaşaya sürüklemek isteyen iç ve dış bazı çevreler ve odaklar tarafından nasıl planlar yapıldığına şahit olmaktayız. Bir kez daha teyit etmek isterim. Kimse halkımızın ve devletimizin saldırılar karşısında herhangi bir şekilde tereddüt göstereceğini düşünmemelidir. Bu günler herkes için bir sınavdır.

Biz her zaman milli birliğimizi korumak, vatandaşlarımız arasındaki huzur ve sükûnu temin etmek ve ülkede asayişi sağlamak için ne gerekiyorsa bütün tedbirleri alacağız.

Ortaya koyduğumuz net tavrın, bundan sonra da aynı kararlılıkla süreceğini buradan bir kez daha yineliyorum. Devletimizin terör belasıyla olan kararlı mücadelesi aralıksız sürecek, hiçbir Şehidimizin mübarek kanı yerde kalmayacaktır. Binlerce Şehidimizin kanı ile sulanmış bu güzel vatanımızı, bu aşağılık hainlere bırakmayacağız. Bu millet, kahramanlarını da hainlerini de unutmaz!

Bu vesileyle huzurumuza ve birliğimize kasteden menfur terör saldırılarını bir kez daha lanetliyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize uzun ömürler diliyorum." 

SADECE AMİRLERİNİZDEN TALİMAT ALACAKSINIZ

Bu milletin yüreği vatan sevgisiyle attığı sürece tüm dünya üzerimize gelse de bu memleketten bir çakıl taşı bile alamazlar şeklinde konuşmasını sürdüren Vali Yazıcı, "Bundan sonra ülkemizde huzurun ve asayişin temini, güvenin tesis ve devamı için mesai gözetmeksizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde olacaksınız. Görevinizi yaparken sadece sıralı amirlerinizin ve üstlerinizin talimatlarını yerine getireceksiniz. Nasıl ki vatandaşların huzur ve güvenliği için görevinizi yerine getiriyorsanız, devletin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yapılanmanın, yıkıcı, bölücü, Paralel Yapılanmanın daima karşısında olacak ve azimle mücadele edeceksiniz. Bizim bu gücümüz ve görüntümüz dostlarımıza güven, düşmanlarımıza her daim korku verecektir.  Bu düşünceyle sizler, bizler ve tüm kamuda görevli herkes üzerine düşen görevi laikiyle yapma gayreti içerisinde olmalıdır."dedi.

YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN

Konuşmasının son bölümünde Polis Memurlarına başarılar dileyen Vali Yazıcı, "Gücünüzü kanunlar ile yüce Türk Milletinden aldığınızı asla ve asla unutmayın.  Meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."şeklinde konuşmasını tamamladı.

YEMİN TÖRENİ

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve Protokol Üyeleri, dereceye giren polis adaylarına ödül verdi.

Dönem birincisi Kazım Çağatay Kocaoğlu'nun, yaş kütüğüne plaket çaktığı tören, polis adaylarının yemin etmesiyle son buldu. Mezunların program sonunda yaptıkları coşkulu yemin töreni törene katılan misafirlere ve il protokolüne duygulu anlar yaşattı.

POMEM'de düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Yenikalaycı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi