ŞIRNAK Cizre'de bölücü terör örgütünün hain pususunda şehit olan 3 Mehmetçik arasındaki Balıkesirli Faruk Gezen'in Dursunbey'in Durabeyler mahallesindeki baba evinin fotoğrafı medyada konu olmuş, metruk haldeki ev için 'Şehidin sarayı' başlığı kullanılmıştı. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şehit evinin fotoğrafının yer aldığı ve  'şehidin sarayı' başlıklı haber küpürünü parti grubunda göstermişti.  
Şehit babası Arif Gezen söz konusu haberlere tepki gsöterdi. Gazetecilerin konuyla ilgili görüş almak istediği Gezen, evleriyle ilgili bu fotoğrafın gazetelere manşet olmasından ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu fotoğrafı göstererek açıklamalar yapmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

ŞEHİT BABASI: İŞTE HALİMİZ BU
Gazetecilerin röportaj talebini "Bunlara karşıyım" diyerek kabul etmeyen çiftçi Arif Gezen, "Halimiz işte bu. Evimi Cumhurbaşkanı mı yapacaktı? Sonuçta şehit oğlumun cenazesini de bu devlet kaldırdı. Oğlumu toprağa verdikten sonra internet sitesinde Kılıçdaroğlu'nun 'İşte şehit sarayı' diye bizim evin fotoğraflarını gösterdiğini görünce çok üzüldüm, çok kızdım. Benim Ak Parti ile Gök Parti ile, Tayyip Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile bir ilgim de sorunum da yok. Bu konunun siyasete alet edilmesini istemezdim. Bu konuda konuşmak da istemiyorum" dedi.

İŞTE ŞEHİDİN EVİ

Oğlunun Durabeyler köyünde ev aldığını ve bu evi kullanamadan şehit olduğunu söyleyen Arif Gezen kendisiyle görüşmek isteyen Doğan Haber Ajansı muhabirlerine "Gidin onu çekin. Evimden uzak durun" dedi. Şehit Faruk Gezen'in 15 bin liraya aldığı ancak hiç kullanmadığı iki katlı eve de Türk bayraklarının asıldığı görüldü. 

VATANDAŞLAR YARDIM ETMEK İÇİN SEFERBER OLDU

Bu arada gazetelerdeki 'Şehidin Sarayı' başlıklı manşet haberi okuyan ve CHP liderinin açıklamalarını televizyondan izleyen vatandaşların Gezen ailesine maddi ve manevi yardım etmek için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Dursunbey Belediyesi ve Durabeyler Muhtarlığı'nı arayan vatandaşların Gezen Ailesi için ne yapabileceklerini sordukları bildirildi. Yetkililerin de devletin ve belediyelerin bu konuda gerekli her türlü yardımı yaptığı yanıtını verdiği öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi