6 bin üyesi bulunan Balıkesir Ticaret Odası yönetiminin seçimi, hem trafik yoğunluğu bulunan, hem fiziki şartları uygun olmayan, hem de güvenlik sorununu beraberinde getirecek mevcut binasında yapma kararı alması şaşkınlık yarattı.

EN İLGİ ÇEKEN SEÇİM

BALIKESİR Ticaret Odası'nın (BTO) ertelenen seçimlerinin 8 Mayıs Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldı. Balıkesir Değişim Platformu'nun, 16 yıldır başkanlık görevini sürdüren Mahmut Yavuz'a karşı aday çıkarması BTO seçimlerine olan ilgiyi arttırdı. Odanın tarihinde görülmemiş bir hareketlik yaşanırken iş dünyası seçimlere odaklandı.

REKOR KATILIM BEKLENTİSİ

ALTI bin üyesi bulunan BTO'nun seçimlerine katılımın rekor seviyede olmasına bugünden kesin gözle bakılıyor. Geçmiş dönemlerde gerçekleşen seçimlere yaklaşık 500 üye katılarak oy kullanırken, bu kez en az 4 bin şirket ve kooperatif temsilcisi üyenin sandık başına gelmesi bekleniyor. Bu seçim, BTO tarihine de geçmeye bugünden namzet.

SEÇİM MEKANI YETERSİZ

TABLO böyle olunca gözler seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılıp yapılmayacağı yolundaki karara çevrilmişti. Ticaret Odası meclis yönetimi, seçim tarihini de belirlediği toplantısında, bir önceki kararında diretti. Seçimlerin Hasanbaba Çarşısı yanında yer alan ve fiziki koşulları hiçbir şekilde uygun olmayan oda binasındaki salonda yapılmasını karara bağladı.

SAĞLIKLI SEÇİM OLMASI ZOR

BTO'nun kararı şaşkınlıkla karşılandı. Seçim yeri için verilen karar gözden geçirilerek değiştirilmediğinde birçok olumsuzluğa bugünden hazırlıklı olunması gerekli. Bunların en başında trafik ve güvenlik zafiyeti var. Zaten mevcut trafiği kaldıramayan kent merkezi, seçim günü kilitlenebilir. Bir başka detay ise, güvenlik konusu. 

SPOR SALONU EN UYGUN YER

TİCARET Odası'nın giriş-çıkışındaki fiziki yetersizlik, salonun küçük olması ve trafik yoğunluğu yanında bazı çevrelerce seçimin farklı boyutlara taşınarak ortamı germesi de dikkate alındığında seçim yeri değişikliğini kaçınılmaz hale getiriyor. Seçimlerin hem sağlıklı, hem de huzurlu bir ortamda yapılması için Kurtdereli Spor Salonu veya GALA Yaşam Merkezi en uygun mekan olarak görülüyor.

Editör: Haber Merkezi