Anayasa değişikliği hakkında açıklamalarda bulunan Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Aydın, "İslam Dünyası’nın düşen kaleleri Kudüs, Kahire, Şam ve Bağdat’ın gibi son kale olan İstanbul’un da düşmemesi için EVET diyoruz" şeklinde konuştu. 

Aydın, şunları söyledi: 

        "Hepimizin bildiği gibi ülkemiz için oldukça önemli olan yönetim değişikliği ile ilgili referandum sürecine girdik. Bu süreçte CHP, HDP ve diğer bazı çevreler söz konusu referandumda “hayır” cephesini oluştururken, Ak Parti ve MHP ve bunlara yakın çevreler ise “evet” cephesini oluşturmaktadır.
Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak adlandıran bu anayasa değişikliğini Türkiye’nin en büyük ve yetkili sendikası ve STK’sı olan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak tam destek veriyoruz. Söz konusu anayasa değişikliğin kişi ve parti, hatta zaman kavramını da aşarak değerlendirmek, pire için yorgan yakamamak gerektiğine inanıyoruz.

Güçlü lider, güçlü iktidar ile güçlü potansiyelimizi harekete geçirecek, yeniden dünya liderliğine oynayan Türkiye’nin ortaya çıkacağını düşünüyoruz.

Koalisyonların, kirli pazarlıklarla, baskı, şantaj ve milletvekili transferleri gibi gayri ahlaki yollarla kurulduğunu biliyoruz. Üst aklın devreye girerek, en çok oyu almış ama tek başına iktidar olamamış olan siyasi partilerin yani halkın büyük oranda teveccüh gösterdiği partilerin dışlandığı, yerine yamalı bohça gibi asla bir araya gelemeyecek marjinal partilerin bir araya getirilerek kurulmaya çalışıldığı günleri unutmadık. En son 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında CHP, HDP ve MHP’nin bir araya getirilmeye çalışılması gibi.
Yeni yönetim şeklinin istikrarı getireceğine, koalisyonların kirli pazarlık, dayatma ve şantajlarla belirli kişi ve kesimlerce değil, bizzat millet tarafından sandıkta kuracağı için EVET diyoruz.
Türkiye, Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda, tek parti iktidarı ve istikrarın yaşandığı dönemde sıçrama göstermiştir. 1950-1960 döneminde (%6,4 büyüme) Adnan Menderes, 1983-1991 döneminde (%5 büyüme) Turgut Özal ve 2002-2014 döneminde (%4.7 büyüme)  Recep Tayyip Erdoğan dönemleri istikrarın ve düzenli büyümenin yaşandığı dönemlerdir. Ancak genel olarak bakıldığında Türkiye, 93 yıllık Cumhuriyet döneminde 66 hükümet, istikrarsızlığın olduğu 38 yılda ise 37 hükümet kurulmuştur. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bu tür istikrarsızlık ortadan kalkacağı için EVET diyoruz.
Seçmenin ilk tercihinin olmaması durumunda 2 tercihini seçme hakkı verdiği için EVET diyoruz.
İstikrarla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine dünya lideri, istikrar abidesi Büyük Türkiye için EVET diyoruz.
Dünyanın üçte birini adaletle yönetmiş bir medeniyetin çocukları, mazlum ve mağdur insanların umudu olmaya devam ettirecek Büyük Türkiye için EVET diyoruz.
  İslam Dünyası’nın düşen kaleleri Kudüs, Kahire, Şam ve Bağdat’ın gibi son kale olan İstanbul’un da düşmemesi için EVET diyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Büyük Türkiye’nin kaderi birleşmiştir sonuna kadar arkasındayız. Ancak O’nun da bir fani olduğunu biliyoruz. Belki ömrü vefa etmezse aday bile olamayacaktır. O nedenle bu referandumun kişi veya kişilerle ilgili değil Milletimiz, Devletimiz, Ülkemiz, Vatanımız için olduğunu düşündüğümüz için EVET diyoruz.
Velhasıl bizler Türkiye’nin en büyük sendikası, en büyük sivil toplum kuruluşu olarak tam kadro sahadayız. Sendika olarak hedefimizi “1 Milyon 111 Bin Üye” olarak açıklıyor, “15 TEMMUZ’UN NÖBETÇİSİ, 16 NİSAN’NIN EVETÇİYİZ” diyoruz.
 Referandumun; milletimiz, ülkemiz, tüm İslam Alemi için hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

Editör: Haber Merkezi