Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında gerçekleşti. Oturumda, AK Parti, CHP ve MHP gruplarının imzasıyla teröre karşı ortak bildiri yayınlandı, iki şehidimizin isimlerinin yaşatılması karara bağlandı.

Son günlerde Türkiye’nin huzuru ve güvenliğine tehdit eden terör olaylarının lanetlendiği ve menfur saldırılar sonucu hayatını kaybeden şehitlerin rahmetle anıldığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı birinci birleşiminde; üç partinin ortak önergesiyle hain terör saldırıları sonucunda şehit olan Polis Memuru Aydın Nazillioğlu ve Deniz Gökçün’ün isimlerinin tespit edilen iki parka verilmesi kararlaştırıldı.  
Buna göre; Şehit Nazillioğlu’nun ismi Hasan Basri Çantay Mahallesi’ndeki parka, Şehit Gökçün’ün ismi de Adnan Menderes Mahallesi’nde bir parka verilecek.


Başkan Uğur: “Türkiye Cumhuriyeti Çapulculara Boyun Eğmeyecektir”

Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlet geleneği olduğuna ve terör olaylarına gereken cevabı verebilecek kudrete sahip olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Edip Uğur, toplumu provokasyonlara karşı duyarlı olmaya davet etti. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:  
“Türkiye, bin yıllık geçmişi olan bir devlettir. Güçlü bir ordusu vardır. Bu ülke gerek Çanakkale’de gerekse Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce şehit verdi. Yalnızca Çanakkale’de verdiğimiz şehit sayısı 250 binin üzerinde. O tarihte Balıkesir Lisesi’nin son sınıfında öğrenci bile kalmamıştı ama biz o şehitler sayesinde bu ülkede nefes alıyoruz. Bu ülkede hayatımızı devam ettiriyoruz.
Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu çapulculara kesinlikle boyun eğmeyeceğini, gerekli mücadelenin yapılacağını ve devletimizin terörle olan mücadelede başarıya ulaşacağına inanıyorum. Milletimize sükûnet tavsiye ediyorum. Provokasyonlara ve kışkırtmalara alet olmayın. Bu illeti de hep birlikte atlatacağız” dedi.

Başkan Uğur’un konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunun ardından tüm partilerin altına imza attığı teröre karşı bildiri kamuoyuyla paylaşıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi