SEPETÇİLER İLE ELEKÇİLERİN KAVGASINDA SİLAHLAR KONUŞTU.
BALIKESİR POLİSİNİN GÜÇLÜKLE MÜDAHALE EDEBİLDİĞİ OLAYLARIN ARDINDAN YAPILAN ARAMALARDA 8 AV TÜFEĞİ, 4 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ. ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.
Balıkesir'de Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Gümüşçeşme Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan ve 300 polisin müdahalesiyle kontrol altına alınan olayların ardından, yapılan aramalarda toplam 18 av tüfeği ve 4 tabanca ele geçirildi.

Çevrelerinde 'Sepetçiler' ve 'Elekçiler' olarak tanınan üç ailenin karıştığı kavgada yaralanan polis memurları Taner Bedir ve Fatih Canbaba, 4 yaşındaki Sevim Bürcü, 18 yaşındaki Onur Yerlikaya, Esengül Vermen ile 44 yaşındaki İsmail Say'ın ise kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. 

Önlem alan polis ekipleri mahalleye giriş ve çıkışları kontrol altına alırken, üç ailenin evlerinde arama yaptığı bildirildi. 

Bu arada küçük bir kızın da babasına ait av tüfeğini saklamak isterken yakalandığı belirtildi.


Mahallede korku dolu dakikaların yaşandığı olayın birkaç yıllık geçmişinin bulunduğu belirtildi. 

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Halil Karataş'ın yönetimindeki Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle biber gazı da kullanılarak güçlükle bastırılan olaylarda 20 kişi gözaltına alındı.  


Polisin, silahlı çatışma sonrasında Gümüşçeşme mahallesinde yaptığı operasyonda evler didik didik arandı. 
Editör: Haber Merkezi