Hedeflerinin trafikte de mutlu ve huzurlu Balıkesir’i yaratmak olduğunu dile getiren Başkan Zekai Kafaoğlu, bir aksilik olmaması halinde Cengiz Topel Köprülü Kavşağı’nın da yılbaşında açılacağını söyledi.

Şehrin iki yakasını bir araya getirecek olan projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Köprülü Kavşak’ta devam eden çalışmaları inceledik. Yüklenici firma artık fore kazıkları çaktı ve köprünün ayaklarını yaptı. En son üzerine gelecek olan kirişler de hazır vaziyette geliyor. Onları da koyarak yılbaşına kadar bitireceğine söz vermişti. Yaptığımız incelemede de buranın yılbaşına kadar açılabileceğini gördük. Allah’tan bir mani olmazsa mutlaka yılbaşına kadar bu köprülü kavşağı da açarak Balıkesir’in iki ucunu bir araya getirmiş olacağız. Alteylül ile Karesi ilçemizi; Paşaalanı, Sefaköy, Ali Hikmetpaşa Mahalleleri tarafını özellikle şehir hastanesi, adliye ve yeni açılacak alışveriş merkezine gitmek için şehir içi trafiğine girmeden Emniyet’in oradaki kavşaktan, eski Kepsut Caddesi’nin oradan demir yolunu üst geçit ile geçerek Cengiz Topel Caddesi’ni de ışıksız kavşakta üst geçitten geçerek adliye kavşağına gelmiş olacak. Böylece şehir içi trafiği ciddi derecede rahatlayacak.

Çünkü şehir hastanesinde günde 10 bine yakın poliklinik yapılıyor. Birer kişi de refakatçi düşünseniz 20 bin kişi günlük olarak şehir hastanemize geliyor. Şehir hastanesinde çalışan 2.700 personel var. Adliye’de yaşayan 700 personelimiz var. 10burada alışveriş merkezimizde çalışan 1.500 personel olacak. Bir de alışveriş merkezine günlük 10.000 kişinin gittiğini düşünürseniz şehir nüfusunun ortalama olarak 40 ila 50 bin düzeyinde bu bölgeye deplase olacağı tahmin ediliyor.

İşte bu yolun, bu köprülü kavşakların ne kadar önemli olduğunu o zaman çok daha iyi anlıyorsunuz. Bu hizmetlerin Balıkesir halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeterli mi tabi ki değil. Daha fazlasını yapacağız. Balıkesir’de şehiriçi trafiğini rahatlatmak için şimdi 18 tane ışıklı kavşağımızı dinamik kavşak haline getiriyoruz. Onlar kameralarla izlenerek otomatik olarak kırmızı ışığı organize edecek ve kuyrukların çok olduğu yerlere yeşil ışığı daha uzun yakacak bir sistem bu. İnşallah hedefimiz trafikte de mutlu ve huzurlu bir şehir olmak.

Editör: Haber Merkezi