Balıkesir'de Kepsut L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülerin koronavirüs nedeniyle ilgili karantinaya alındığı, firarların yaşandığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğu açıklandı.


Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Balıkesir Ceza İnfaz Kurumunda Koronavirüsünden dolayı karantinaya alındığına dair iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Başsavcılığın açıklaması şöyle:

Bazı sosyal medya hesaplarında Balıkesir Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda koronavirüsünden dolayı karantina uygulandığı, firarların başladığı ve Ceza İnfaz Kurumu Jandarma Bölük Komutanlığında görevli 3 Jandarma personelinin de koronavirüsü tespit edildiğine ilişkin yalan paylaşımlar yapılmıştır.

Şu ana kadar gerek Jandarma Personeli gerekse Ceza İnfaz Kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerle Cezaevi Personelinde koronavirüsü tanısı konulmuş kimse bulunmamaktadır. Ceza İnfaz Kurumlarında koronavirüsle mücadele kapsamında gerekli önlemler titizlikle uygulanmaktadır.

Yalan ve maksatlı paylaşım yapan şahıslarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya başlanıldığı hususu Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 
 

Editör: Haber Merkezi