BALIKESİR'in Karesi ilçesi Toygar Mahallesin'de yaşanan ev yangınında karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden 2 yaşındaki Yasin Yaşar Gümüş, baba ocağı kırsal Ziyaretli Mahallesinde toprağa verildi.


Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, köydeki cenaze  merasimine katıldı. Yasin Yaşar bebeğin babası Mustafa Gümüş ile dede Yaşar Gümüş ve yakınlarının acılarını paylaştı.


Başkan Dinçer Orkan acılarını paylaştığı dede ile babaya Karesi Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını iletti.

BABADAN ŞOK İFADELER
Oğlunu kendi elleriyle toprağa verdikten sonra gazetecilerin görüşlerini sorması üzerine baba Mustafa Gümüş, yangın sırasında evde bulunmayan eşiyle ilgili tüyleri diken diken eden ifadelerde bulundu.
"Canım çok acıyor. Ben işteydim. Yangın sırasında eşim evde yokmuş. Çocuğun üstüne kapıyı kilitleyerek evden kaçmış." diyen acılı baba, eşinden şikayetçi olacağını söyledi.

KAPIYI KİLİTLEYİP, EVDEN KAÇMIŞ!
Baba Gümüş şöyle konuştu: 
"Ben nasıl evladımı kendi elimle toprağa verdiysem, ona evladımın acısını kat kat çektireceğim. Cezaevinde ömür boyu sürünsün, ben buradan gereken mercilere söylüyorum. Eşim çocuğun üstüne kapıyı kilitleyerek evden kaçmış."

YAKALANDI, TUTUKLANDI
Bu arada, yangın sırasında evde olmadığı ortaya çıkan anne S.G. ise, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kendi çocuğunun kasten ölümüne neden olmaktan tutuklanan kadının olay yaşandığı saatlerde nerede, kimlerle birlikte bulunduğu ise yargı sürecinde ortaya çıkacak.
 

Editör: Haber Merkezi