BALIKESİR'de Jandarma bu kez de uyuşturucu ve fuhuş çetesini çökertti.  Merkez, Bigadiç ve Kepsut ilçelerinde küçük yaştaki kız çocuklarını fuhşa teşvik ettikleri ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 9'u tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Balıkesir ve ilçelerinde küçük yaştaki kız çocuklarının fuhşa teşvik edildiği ve uyuşturucu ticareti yapıldığına ilişkin ihbar üzerine harekete geçti.
Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışma sonucu organize suç örgütüne yönelik Balıkesir merkez ile Bigadiç ve Kepsut ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 5'i kadın 20 kişi gözaltına alındı.
Emniyet'teki sorgularının ardından ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak, küçük yaştaki kız çocuklarını fuhşa teşvik ederek bunun yolunu kolaylaştırmak, fuhşa aracılık ve yer temin etme'' suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılardan Hamdi Ç. (35), Emrah Y. (38), Mehmet A. (42), Murat M. (40), Ahmet Ö.(30), İsmail B. (46), Hasan T.(37), Zerrih A.(32), Sibel K. (25) tutuklandı. 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere, serbest bırakıldı.
Olayla ilgili bir kişinin de arandığı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi