Balıkesir’de KESK ve Kamu-Sen, TCDD için hazırlanan yasa tasarısını protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylemde işçiler demir yolu türküsü söyledi.

Balıkesir Tren Garı’nda KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası ve Kamu-Sen’e bağlı Türk Ulaşım Sen, ortak basın açıklamasında bulundu. Kamu-Sen adına konuşan Özcan Gökçay, “Sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantılar sonucunda bugün için bir günlük iş bırakma eylemi kararı alınmıştır. Maalesef bu iş bırakma eylemimizde kurumumuzda örgütlü sırtı sıvazlı ve hükümetin her adımını onlardan daha önce savunmaya geçen yönetim kadrosuna sahip memur sendikasının üst yönetimine rağmen yine de bize destek verenler vardır” ifadelerini kullandı.

Birleşik Taşımacılık Sendikası İzmir Eğitim Sekreteri Şemistan Çetin, demir yolu türküsü söyledi. İş bırakan işçilerin de alkışlarla eşlik ettiği türkünün okunması, tren garında ilginç görüntülüler oluşturdu.

Daha sonra bir konuşma yapan Çetin, “Yeni yasa tasarısı demir yolu hizmetini kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmektedir. İnsanlığın temel hakları arasında kalan ulaşım hakkından parası olan faydalanacak” dedi. Sloganlar atılan eylem olaysız sona erdi.

Editör: Haber Merkezi