Fidel Castro'nun 90 yaşında hayatını kaybettıği açıklanınca Kübalı muhalifleri kutlama için sokaklara döküldü.
ABD'de yaşayan Kübalılar, memleketlerindeki yasın aksine tencere tavayla kutlama yaptı.
Miami eyaletinde ‘Küçük Havana’ adıyla bilinen semtte, onlarca Kübalı muhalif Castro'nun ölümünü kutlamak için sokağa çıktı.


TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI


Bu arada, Türk Dışişleri Bakanlığı, Fidel Castro’nun ölümü nedeniyle Küba lideri hakkıda övgü dolu sözler içeren bir açıklama yaptı.
Mesaj şöyle:
“Küba Devrimi’nin efsanevi lideri Fidel Castro’nun ölümü büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Siyasi tarihe derin izler bırakan ve ülkesinde sağlıktan eğitime, sanattan bilime pek çok alanda köklü reformlar gerçekleştiren Fidel Castro, Küba’daki genç kuşaklara yol gösterecek değerleri ve idealleri miras bırakmıştır. Hayatını adadığı mücadele sadece Küba’da değil, tüm dünyada yankı bulmuş ve farklı siyasi kamplarda dahi saygınlık uyandırmıştır. Küresel adaletsizliğe karşı çıkmış, daha eşitlikçi ve dayanışmacı bir dünya kurulması için çalışmıştır. ‘Başka türlü bir dünya mümkündür’ sözleri de, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bugün Latin Amerika’dan Asya’ya, Orta doğu’dan Afrika’ya, milyarlarca insanın ortak özlemini yansıtmaktadır. 1996 yılında Habitat toplantısı için İstanbul’a gelen Fidel Castro’ya halkımız tarafından gösterilen ilgi ve sevgi hala hatırlanmaktadır. Fidel Castro’nun ailesine ve dost Küba halkına taziyelerimizi sunuyoruz.”
Editör: Haber Merkezi