Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Şırnak Cizre ve Silopi İlçesi, Diyarbakır Merkez Sur İlçesi, Mardin Dargeçit İlçesi ve Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde güvenlik güçlerinin operasyonları devam ediyor.
Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; Şırnak Cizre'de 113 PKK'lı terörist (112'si ölü, 1'i sağ), Silopi'de 9 PKK'lı terörist, Diyarbakır Sur'da 23 PKK'lı terörist, Mardin Dargeçit'te 16 PKK'lı terörist, Nusaybin'de 3 PKK'lı terörist ve Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

CİZRE'DE 113, SİLOPİ'DE 9 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 Aralık'ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeden şiddetli patlama, silah sesleri geliyor, ilçe merkezlerinden dumanlar yükseliyor. Cizre'deki operasyonlarda 112'si ölü, 1'i sağ toplam 113 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, operasyonlarda 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 

DİYARBAKIR SUR'DA 23 23 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21'nci gününde çatışmalar çıktı. Operasyonlarda şu ana kadar 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. İlçede 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri operasyonlara devam ediyor. 

DARGEÇİT'TE 16 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Mardin'in sokağa çıkma yasağı bulunan Dargeçit İlçesi'ndeki ise şu ana kadar 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. 

NUSAYBİN'DE 3 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Mardin'in sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlarda şu ana kadar 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

BİTLİS'TE 4 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 
Editör: Haber Merkezi