Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili A.Edip Uğur, tarım konusunda bir dizi etkinliğe katılmak üzere ABD’ye gitti. ABD tarım bakanlığının davetlisi olarak giden Uğur, Missouri Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek proğrama katılacak.

Missouri Üniversitesi bünyesinde bulunan Tarım ve Gıda Politikaları Araştırma Merkezindeki etkinliklerin başlıkları kısaca; “ABD’nin yeni tarımsal destekleme bütçesi, yeni süt politikalarını ve genel ABD tarım ekonomisi” olarak açıklandı.

Uğur, burada bitkisel ve hayvansal üretim yapan önemli tesislerini de ziyaret edecek ve sonrasında da tahıl depolama sistemleri, ABD eyalet tarım bakanlıkları, üniversite çiftçi işbirliği sistemi ve özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca büyük önem taşıyan miras hukuku ve arazi toplulaştırmaları konularında incelemelerde bulunacak.

Edip Uğur ve beraberindeki heyet Missouri eyaleti St. Luis'deki incelemelerinden sonra Chicago ve Washington'a geçerek çalışmalarını sürdürecek. Bursa Milletvekili Önder  Matlı, Tarım Politikaları araştırma Vakfı Başkanı Prof. Necdet Budak'ın da yer aldığı çalışma ziyaretine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan bazı bürokratlar da iştirak ediyor.

 

Tarım ve gıda politikaları konusunda toplantılara katılacak. Missouri Üniversitesinde gerçekleşecek etkinliklerin başlıkları şöyle :

• ABD nin yeni tarımsal destekleme bütçesi

• Yeni sut politikalarını ve genel ABD tarım ekonomisi

• Bitkisel ve hayvansal üretim yapan tesislerin ziyareti

• Tahıl depolama sistemleri

• ABD eyalet tarım bakanlıkları, Üniversite, çiftçi işbirliği

• Tarımda miras hukuku ve arazi toplulaştırmaları

Editör: Haber Merkezi