Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  
Uğur'un mesajı şöyle:

"15 Temmuz Milletine inanmış bir Lider ile Liderine inanmış bir milletin yazmış olduğu önemli bir destandır. Türk Milletinin feraseti ve Liderinin cesareti ile 15 Temmuz günü hainlerin tuzakları yerle bir olmuştur. Ölümü öldürerek, şehadet şerbetini kutsal kabul eden bu aziz millet 15 Temmuz akşamı Liderinin çağrısına sessiz kalmayarak demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe sahip çıkmıştır.

15 Temmuz güçlü bir Liderin çağrısı ile güçlü bir milletin dirilişinin gerçekleştiği gündür. O gece milletimiz sayısız destanlar yazarak tarihin altın sayfalarına önemli bir not düşmüştür. Her ne olursa olsun bu aziz millet asla esareti kabul etmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. 

Söz konusu vatan olduğunda tarihin bize vermiş olduğu sorumluluğu yerine getirmekten Türk Milleti olarak hiçbir zaman geride durmadık. Dün Çanakkale’de cepheden dönmeyi nasıl düşünmediysek bugün 15 Temmuz’da tankların karşısına dikilmekten, mermilerin karşısında dimdik durmaktan, meydanları boş bırakmaktan asla geri durmadık. Milli iradeyi hakir gören, millete tepeden bakan, millete kurşun sıkan, meclise bomba atan bu illetler o gece zillete mahkum oldular. Kahraman Türk ordusunun ve devletin kurumlarının içerisine yıllardır sızmaya çalışan hain FETÖ terör örgütünü milletimiz bozguna uğratmıştır.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in de ifade ettiği gibi “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.” Çağrısına uyarak meydanları 28 gün boyunca doldurmuş, bu cennet vatanı uğruna 24 saat nöbet tutmaya karar vermiştir.

Milli mücadelenin başladığı, Kuvayi Milliye ateşinin yakılarak Anadolu’nun dirilişini başlatan Balıkesir, mevzu vatan olduğunda ülkemizin her yerinde olduğu gibi bayrağına, ülkesine, Başkomutanına sahip çıkarak meydanları boş bırakmamıştır.

Şunun bilinmesini isterim ki… Devletimiz, şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacaktır. Ülkemizi darbelerle geri kalmışlığa, kaos ortamına mahkum etmek isteyenlere asla müsaade etmeyecektir. Ülkemizde bir daha darbe teşebbüsüne cesaret edilmemesi için hain FETÖ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

İstiklal ve İstikbal mücadelesi için canını ortaya koyan 15 Temmuz milli irade ve demokrasi zaferi şehitlerimiz ve tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten, tuzaktan muhafaza eylesin."

Editör: Haber Merkezi