Meselenin detaylarına girmeden önce unutanlar için bir hatırlatma yapayım.


Takvim yaprakları 2 Ocak 2014 tarihini gösteriyor. Yani 17/25 Aralık darbesinden bir hafta sonrası... 

Bir gazeteci, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a Fetö'nün yaptığı yargı operasyonunu soruyor.

AK Parti'deki pek çok bakan ve milletvekili gibi, operasyonun Fetullah Gülen'in haberi olmadan yapıldığına inanan Ahmet Edip Uğur, şu açıklamayı yapıyor:

"
Fettullah Hoca Efendiye karşı saygımız, sevgimiz var, Bu konularda zaman herşeyi gösterir, Herşey aydınlanır, hiç bir şey gizli kalmaz!"

Şimdi detaylara girelim.

O tarihten sonra içinde benim de bulunduğum pek çok gazeteci Ahmet Edip Uğur'u bu sözleri üzerinden kıyasıya eleştirdik. Ben şahsen pek çok yazımda Uğur'un görevden alınması gerektiğini belirten yazılar yazdım.

Ne zamana kadar?

İçinde bulunduğumuz yılın 15 Şubat tarihine kadar.  Neden bu tarihten sonra sessiz kaldığımı da anlatayım.

Bu tarihte, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 'Paralel Yapı Deşifre' hesabının kullanıcısı olduğu belirlenen Murat D. isimli emekli astsubay yakalandı.

Daha sonra bu şahsın tek başına hareket etmediği ortaya çıktı. Kendisiyle birlikte biri memur olan 3 kişinin daha olduğu ve bu grubun çete gibi hareket ettiği ortaya çıktı. 

Murat D., isimli şahıs sorgusunda Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a twitter ortamında kumpas kurduğunu, kimlerden destek aldığını tek tek anlattı.

Yaptığım araştırmada bu şahısların twitter üzerinden yaydığı iddiaların, Balıkesir'deki bazı yerel gazeteler tarafından doğruymuş gibi yayıldığını öğrenince, vicdanımın sesini dinledim ve Balıkesir Belediye Başkanı ile irtibata geçtim.

Referandum sürecinde hem konferans vermek, hem de Başkanı dinlemek için Balıkesir'e gittim. 

Başkan, oturduğumuz masaya tamamı resmi belgelerden oluşan bir klasör koydu. O resmi belgelerde, bir dönem Balıkesir Valiliği yapan, şimdilerde ise Mardin Valisi olan Mustafa Yaman ile Murat D., isimli şahıs arasındaki bağlantıyı gösterdi.

Balıkesir ahalisi hatırlayacaktır. 

Vali Yaman ile Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur arasında bir dönem medyaya da yansıyan büyük kavgalar yaşanmış, Vali Yaman'ı, "Nitelikli dolandırıcı" olmakla suçlayan açıklamalar yapan Ahmet Edip Uğur aylarca konuşulmuştu.

Tuhaf olan, Paralel Yapı Deşifre hesabının sahibi Murat D., bu dönemde Ahmet Edip Uğur'u hedef tahtasına oturturken, Vali Yaman'ı göklere çıkaran twitler atıyor olmasıydı.

Ve daha da tuhaf ise, Ahmet Edip Uğur'un 2 Ocak tarihli "Gülen'e destek" videosunu kırparak yayınlayan medyanın, bu tarihten sonra Başkan'ın Fetö ile ilgili yaptığı açıklamalara tek satır yer vermemesiydi.

Veyahut, AK Parti'nin Balıkesir il ve ilçe başkanlarının, belediye meclis üyelerinin, gençlik ve kadın kolları yöneticilerinin ortak basın açıklaması yaparak, Ahmet Edip Uğur'a destek vermesini haber yapmamasıydı.

Bir başka neden de belediyeden reklam alamayan "bazı" yerel gazetelerin, lehte haberleri görmeyip, aleyhte haberleri halkın gözüne sokması tabi...

"Daha önce Balıkesir ile ilgili yazıyordun, şimdi neden yazmıyorsun" diye soran kardeşlerime söyleyeceğim şey, şudur:

17/25 Aralık tarihinden bu yana, kişisel hesaplaşmalar üzerinden birilerini "Fetö'cü" diye ilan eden içimizdeki cellatları yazıp durdum. Kendi penceremden gördüklerimi, vicdan terazisinde tartarak yazmaya gayret ettim.

Son dönemlerde, Fetö operasyonu adı altında mağdur edilen kesimlerin sesi olmaya çalışıyorum. 

Bunun ceremesini de dışlanarak ve "Sakıncalı Piyade" ilan edilerek fazlasıyla çekiyorum!

Ancak şunun unutulmamasını istiyorum. 

Hepimizin hesap vereceği bir gün var. Hakimin bizzat herşeye şahit olduğu en büyük mahkeme var. Ben o gün berzah aleminden kimseye değil, Allah'a hesap vereceğim. Kul hakkıyla onun huzuruna çıkmamak için yanlışlarımı mümkün mertebe düzeltmeye çalışıyorum.

Siz gözaltına alınan veyahut hakkında haber çıkan herkesi Fetö'cü ilan etmeye devam edebilirsiniz ama bu noktada ben sizinle birlikte olmayacağım.

Dipnot 1: Ahmet Edip Uğur'un 2 Ocak tarihinden sonra Fetö aleyhine yaptığı açıklamaları içeren, ancak neredeyse hiç bir yerde yayınlanmayan bir videoyu sayfanın sonuna iliştirdim. İzlemenizi öneririm

Dipnot 2: Daha önce yazdığım, "Fetöcü Belediyelere sorular" başlıklı yazıma, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin başvurusu üzerine SAKARYA 1. SULH CEZA HAKİMLİĞİ'nin 15-05-2017 tarih ve 2017/3089 sayılı kararı ile erişim yasağı getirildi. 

AHMET EDİP UĞUR VİDEOSU: https://youtu.be/1ho-F0HCMDU

Editör: Haber Merkezi