Hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kent ile kentlinin hak ve hukukun korunması, sürdürülebilir kalkınma gibi hedefleri hayata geçirmek için kurulan Karesi Kent Konseyi'nin 6'ncı olağan genel kurulu Karesi Nikah ve Toplantı Salonu'nda yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve kente hizmet için gönül veren pek çok kişinin katıldığı genel kurul; Kadın Meclisi, Engelli Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi'nin proje ve faaliyet sunumları ile başladı. 
ŞEHRİN SAKİNİ DEĞİL
SAHİBİ OLUN

Uzlaşı kültürü ve ortak akıl ile her türlü sorunun aşılabileceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Biz katılımcı belediyeciliği önemsiyoruz. Şehrin sakini değil, sahibi ol. Kent Konseyimiz bu anlayışımızla yola devam ediyor. Farklılıklarımız, bizim gücümüzdür. Balıkesir, potansiyeli yüksek bir şehir. Bu potansiyeli farklı görüşleri dinleyerek, anlayarak hayata geçirebiliriz. Hiçbir engelimiz yok, şehir her şeyi ile çok hazır. Karesi Kent Konseyi’nin her biri ayrı branştaki meclislerinin çalışmaları ile Karesi Kent Konseyi Türkiye çapında örnek oldu. Yaptığı çalışmalarla da Karesi’nin adını duyurdu ve bilinir hale geldi. Hepinize çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. 
ŞEHRİ, ENERJİSİ OLAN 
İNSANLARA EMANET EDİN

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler hakkında da açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Seçimler için sadece siyasilerin düşünmesini beklemeyin. Kent Konseyleri de düşünsün, beyin fırtınası yapsın, seçim vaatleri öyle hazırlansın. Ne istiyorsanız bu şehirde, bunları yapabilecek kadrolara şehri emanet edin. İçinde enerjisi olan insanlara şehri emanet edin. Bu şehre gönüllü olarak hizmet eden, şehrin sakini değil sahibi olan tüm hemşehrilerim kentin ihtiyaçları konusunda düşünsün, talep etsin. Kent Konseyi öncü ve belirleyici olsun, bu şehri birlikte yönetelim" dedi. 
"BENİM KENTİM YETMEDİ,
BENİM ŞEHRİME TALİP OLDUNUZ"

Karesi Kent Konseyi'nin Türkiye'de bir marka haline geldiğini kaydeden Abdulkadir Demir, "Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin kendisini ve düşüncelerini ifade edebileceği kurumsal bir yapı, biz diyebileceğimiz, siyaset üstü bir ortam" açıklamasında bulundu. 
ELİ ÖPÜLESİ İKİ İNSANA ŞÜKRAN ŞİLDİ


Konuşmaların ardından önek bir davranışa imza atıldı.
Karesi Kent Konseyi, şehrin renkli simalarından fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer ile eğitim alanına yaptığı katkılarla örnek olan iş insanı Ömer Kurşun'a şehre katkıları karşılığı şükran beratı sunarak yine örnek bir davranışa imzasını attı. 
Daha sonra Kent Konseyi için çalışan yürütme kuruluna, meclis başkanlarına ve çalışma grubu başkanlarına plaket takdim edildi. 

Editör: Haber Merkezi