İl Müftü Yardımcısı Necati Kara, Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşriflerinin bin 442 yılı nedeniyle il genelinde bir dizi etkinlik yapılacağını söyledi. Kara, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle il genelinde toplam 100 bin adet Kur'an-ı Kerim, meal ve Hz. Peygamberi anlatan kitap dağıtılacağını bildirdi.

Peygamberimizin doğum yıldönümü dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Balıkesir'de de kutlanıyor. 14-20 Nisan tarihleri arsında kutlanan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri tarihi Zağnos Paşa Cami'nde İl Müftü Yardımcısı Necati Kara'nın yaptığı konuşmayla başladı.

"HZ. PEYGAMBER VE İNSAN ONURU"

Kara, Kutlu Doğum Haftası'nın1989 yılından beri yurt içi ve dışında sosyo-kültürel etkinliklerle ihya edildiğini ifade etti. Her yıl 'Kutlu Doğum' teması belirlendiğini belirten Kara, "Geçen yıllarda kardeşlik, merhamet gibi konular ele alınmıştı. Bu yıl hafta boyunca ülkemizde ve dünyanın bir çok noktasında 'Hz. Peygamber ve insan onuru' konusu işlenecek. 19. ve 20. asırda teknoloji ve bilimsel anlamda her alanda baş döndürücü ilerlemeler sağlandı. Buna mukabil insanın onurlu yaşamını kucaklayabilecek, manevi değerleri aynı anda yaşama ve günlük hayatımıza tatbik edemedik. Bu konuda ciddi anlamda aciz kaldık. Sen-ben kavgasına düştük. Nefis ön plana çıktı. Şeytanın peşine takıldık, şeytan kılıklı insanların peşinden zaman zaman sürüklendik" dedi.

100 BİN KİŞİYE YEMEK VERİLECEK,

100 BİN KİTAP VE KUR'AN-I KERİM DAĞITILACAK

Hafta boyunca Balıkesir'deki toplam bin 571 cami, 288 Kuran Kursu, 41 mahalle, köy ve kasabalarda 100 bin vatandaşa yemek ikram edileceğini belirten Necati Kara, "Ayrıca toplam 100 bin adet Hz. Peygamber ve İnsan Onur, Hz. Peygamber ve İnsan Hakları, Kuranı Kerim ve meali dağıtılacak. Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da faaliyetlerimiz bulunuyor. Dünyanın birçok yerindeki 5 bin camide 2 bin din görevlisi bir hafta boyunca hizmet verecek. Peygamberimizi ve hayatını anlatacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Müftü Yardımcısı Kara ve din görevlileri vatandaşlara gül ve kitap dağıttı. Etkinlikler kapsamında mevlit okundu ayrıca vatandaşlar kan bağışında bulunuldu. Programın sonunda vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

Hafta boyunca ıÜüetkinlikler kapsamında Kuranı Kerim ve kitap dağıtımı, mevlit, hatim, konferans, kan bağışı kampanyası ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi