Şehrimizin fakir fukarası çok mahallelerinden olan Dinkçiler Mahallesi Atay sokak 20 numarada mukim ve fakat evi yıkıldığı için, evinin merdivenlerinde adeta ölümü bekleyen Melahat Atay teyze de bu garip ve kimsesizlerimizden 88 yaşında bir annemizdir.

Evinin yıkılmasından sonra 2 yıl kadar otel köşelerinde kaldığı için eline geçen cüzi miktarda yaşlılık parasını da otel ücretine ve yiyecek ihtiyacına harcayan bu fakirimiz şimdi otelden de çıkarılmış, yıkık evinin duvarının dibine konulan bir divanda yatmakta ve yağmurlar gelmeden kendisine uzanacak bir Vali, Kaymakam ve özellikle Belediye veya aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğünün elini beklemektedir.

Aile ve sosyal Politikalar Müdürlüğüne yaptığı müracaatından da bir sonuç alamayan garip, hasta ve kimsesiz yaşlı Melahat teyze, ev demeye bin şahit isteyen evinin yıkık duvarını onaracak ve evine bir çatı yapacak devlet elini beklemektedir. Yıkık evi için yapılan müracaata bir koli gıda göndererek hizmet ettiğini zanneden belediye başkanı bilmiyoruz bu durumdan rahatsız oluyormudur.?

Bizde gazete ve gazeteci olarak gelişmeleri takip ediyoruz bakalım bu fakir, kimsesiz ve yaşlı vatandaşımıza Devletimizin hangi kurumunun eli uzanacak?

Valiliğimizin mi, Kaymakamlığımızın mı? Belediyemizin mi? yoksa Aile ve sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün mü?

Kokteyllere, çay partilerine, şaşalı açılışlara ve törenlere, özellikle şarkıcılara ve türkücülere milyonlarca parayı su gibi akıtan kurumlarımız bakalım Melahat teyzenin 15 metrekarelik evine ölmeden önce yardım elini uzatıp bir çatı yapabilecekler mi?

Haber : Nevzat Özpelitoğlu

Editör: Haber Merkezi