Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, Kamu ve özel sektörden bin 309 kişinin açığa alındığı belirtilen açıklamada, 267 kişinin de tutuklandığı bildirildi.
FETÖ'nün teröristlerince 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi halk tarafından başarıyla püskürtülürken, darbe girişiminin ardından yürütülen operasyonlarla ilgili Valilikten açıklama yapıldı. Valiliğin açıklamasında, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ/PDY mensubu bir grup tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak kurumlarda operasyonların devam ettiği belirtildi. 
 
48 KİŞİ GÖZALTINDA
Darbe girişiminin olduğu günden bu yana yürütülen soruşturma kapsamında kamu ve özel sektör olmak üzere bin 309 kişinin açığa alındığını ifade eden Vali Yazıcı, halen 48 kişinin gözaltında olduğunu,24 kişi hakkında yakalama kararı bulunduğunu,  mahkemeye sevk edilenlerden 267'sinin tutuklandığını, 306'sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 363 kişinin serbest bırakıldığını belirtti.
 
267 KİŞİ TUTUKLANDI
Operasyonların kapsamlı bir şekilde devam ettiğini açıklayan Vali Yazıcı, “Ülkemizin ve Milletimizin varlığına kasteden bu yapıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan toplamda ilimizde şu ana kadar 41’i İl Emniyet Müdürlüğü, 20’si İl Jandarma Komutanlığı, 30’u Hâkim ve Savcı,  126’sı Esnaf, 35’i Milli Eğitim Bakanlığı, 2’si İçişleri Bakanlığı personeli, 13’ü diğer memur olmak üzere 267 kişi tutuklanmıştır.” dedi.  Vali Yazıcı ayrıca, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen örgüte ait 19 özel okul, 24 sendika temsilciliği, 26 dernek ve 2 vakıf olmak üzere 71 kurumun kapatılarak Hazineye devredildiğini kaydetti.
MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK
Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Vali Yazıcı, “Demokrasiye ve Millî İradeye kasteden FETÖ-PDY gibi bütün terör örgütleri ve bunlara destek veren kişilerle en etkili şekilde mücadele devam edecek.” dedi.
Editör: Haber Merkezi