Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığından  teknik araçlarla izleme ve iletişimin dinlenmesi kararları alınarak düğmesine basılan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonun 10 ilde 600 polisin katılımıyla gerçekleştirilen baskınlarla devam etti. 
GAYBUBET EVLERİNE ŞOK BASKIN
FETÖ mensuplarının yeni bayan eğitim danışmanlığı, öğrenci evleri ve firar olarak aranan şahısların saklandıkları gaybubet (göz önünde bulunmama)  evleri yapılanmasına yönelik Balıkesir Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama ve el koyma kararlarına istinaden tarihinde Balıkesir merkezli çok sayıda ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. 
151 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma kapsamında tespit edilen 24 gaybubet evi, 14 öğrenci evi ve 5 güvenli ev olmak üzere toplam 63 adreste yapılan aramalarda; Türkiye genelinde farklı soruşturmalarda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensubu olma suçundan hakkında yakalama kararı bulunan 29 firari şahıs olmak üzere toplam 151 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
DOLAR, TL VE ALTIN
Bu arada FETÖ mensuplarının evlerinde yapılan aramalarda firari şahıslar ve tutuklulara destek amacıyla gönderileceği düşünülen yaklaşık 220 bin lira değerinde döviz, Türk lirası ve altına el konuldu.
Soruşturma sürüyor.
Editör: Haber Merkezi