Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BCG) İstanbul Ortaköy’de yeni yılın ilk saatlerinde yaşanan ve  39 kişinin ölümü, 65 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan alçak ve hain saldırıyı lanetledi. 
BGC'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Terörün dil, din, ırk ayrımı gözetmediğini yine ortaya koyan bu alçakça ve hunharca  terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. 
Hayatını kaybeden konuklarımıza, vatandaşlarımıza ve polisimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Dün Dolmabahçe'de, Kayseri'de.. Bugün Ortaköy'de yaşadığımız masumları hedef alan kalleş ve sapkın ruhlu  nafile eylemlerin huzurumuzu bozmasına, kaos ortamı oluşturmasına asla izin vermeyeceğiz.  
Türkiye, sadece bölgesine değil, dünyaya barışın hakim olmasını gönülden isteyen ve dileyen 79 milyon akla ve yüreğe sahiptir. 
Biliyoruz ki; 
Verdiğimiz canlar, çektiğimiz acılar, döktüğümüz gözyaşları bizi birbirimize daha da yakınlaştıracak, birleştirecek, güçlü kılacak.
Hainlere karşı tek yürek, tek ses yapacak.
Tarihinde imkansızları başararak bir çok destan yazan Türkiye, bu belaya karşı mücadelesini yalnız da olsa sonuna kadar sürdürecek ve bu insanlık savaşını kazanacak, barışı hakim kılacaktır. 
Bizler ülkemize, devletimize, milletimize inanıyor, güveniyoruz."


Editör: Haber Merkezi