Pazarlık yapılmadı, taviz de verilmedi

 Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, çözüm sürecine ilişkin, "Terör bitsin, silahlar sussun, kan dökülmesin, siyaset konuşsun. Asker anneleri, babaları rahat uyusun" dedi. Uğur, "pazarlık yapıldı", "taviz verildi" iddialarının ortaya atıldığını hatırlattı. Taviz verilmediğini pazarlık da yapılmadığını dile getirdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ve dernek üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda 'çözüm süreci'ne kadınların büyük oranda destek verdiğini ifade etti. Uğur, son 20 yılda yapılan en büyük devrimin, kadınların iş hayatına girmesi olduğunu bildirdi.

"KADINIYLA ERKEĞİYLE

BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ"

Türkiye'de eskiden kadınların, "evde otursun, çocuk baksın" şeklinde görüldüğünü vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:

"Bizler iş yaşamında uğraşırken onlar çocuk baktı, bahçede çalıştı. Ne zaman ücret karşılığında çalışmaya başladı, ekonomik bir güç elde etti, işte o zaman toplumsal hayatta değer buldu. Bizim dönemimizde kadınların üniversite okuma oranı yüzde 19'dan yüzde 40'a yükseldi. Şu an devlet memurlarımızın üçte biri bayan. Ayrıca kadınının iş hayatını devam ettirebilmesi için doğum ve süt izni konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 21'inci yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılıdır. Bu yüzyılda kadınıyla erkeğiyle büyük işler başaracağız."

"TÜRKİYE'Yİ BAHAR HAVASINDA

GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR"

Çözüm sürecine değinen Uğur, "pazarlık yapıldı", "taviz verildi" iddialarının ortaya atıldığını hatırlattı.

Uğur, taviz de verilmediğini pazarlık da yapılmadığını dile getirerek, "Terör örgütü, silahını bırakıp ülkeyi terk edecek" denildiğini belirtti.

Şimdiye kadar terörle etkin mücadele yürütüldüğüne değinen Uğur, şunları kaydetti:

"Büyük operasyonlar yapıldı. Operasyonlara Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları da katıldı. Terör örgütü büyük kayıplar verdi. Biz 30 yıl içinde binlerce şehit verdik. Binlerce kişi hayatını kaybetti. Bu işin ekonomik, siyasi, yaşamsal boyutları var. Şimdiye kadar terör belasının bize maliyeti 300 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Şimdi başlatılan bir çözüm süreci var. Terör bitsin, silahlar sussun, kan dökülmesin, siyaset konuşsun. Asker anneleri, babaları rahat uyusun. Bu süreç, Hükümetimizin kararlı mücadelesinin sonucudur. Ayrıca 'bayrak' diyorlar. Şehitlerimizin kanlarıyla oluşan bayrağımıza kimse laf söyleyemez. İstiklal Marşımıza kimse laf edemez. Söylettirmeyiz. Geçen gün 23 Nisan kutlandı. Batman'da, Diyarbakır'da, Şırnak'ta bayrağımız asıldı. Sorun yok. Türkiye'yi bahar havasında güzel günler bekliyor."

"ÇÖZÜME HERKES

DESTEK OLMALI"

Türkiye’de bir çözüm süreci başlatıldığını hatırlatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, "Bugüne kadar 5 bin şehit vermişiz, 40 bine yakın insanımız öldü. Bu terörün ekonomik, sosyal, psikoloji ve diplomatik boyutu var. Bu terörden çok büyük zarar gördük. Son 3 ay içerisinde başlatılan çözüm süreci olumlu bir şekilde devam ediyor. 3 aydır bir çatışma olmuyor, Şehit haberi gelmiyor. Şimdi deniyor ki nasıl terk edecekler. 30 yıldır bu adamlar dağda zaten. Geliyorlar, gidiyorlar. Batman’a gittik. Batman’da 10 bin mağara var. Nasıl geldilerse öyle defolup gidecekler. Bunlar kontrollü mü geldi. 30 yıldır Türkiye’nin kanayan yarası. Başbakanımız bir risk aldı. Ne pahasına olursa olsun bu terörü bitirmemiz lazım. Bayrak üzerinden siyaset yapılıyor. 23 Nisan’ı daha yeni kutladık. Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır’da kepenkler açık ve herkes Türk Bayrağını astı. Gelişmeler çok olumlu. Herkesin bu süreci destek olmasını bekliyoruz."

"YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU YER"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, BAİKAD'ın ardından Balıkesir Karadenizliler Derneğine giderek Başkan Muzaffer Kaçan ve dernek üyelerini ziyaret etti.

Karadeniz'in yiğidin harman olduğu yer olduğunu ifade eden Uğur, "Balıkesir'de öyle, siz o yüzden Balıkesir'i tercih edip geldiniz. Karadeniz bir yiğit çıkarttı. Bu yiğit 1994 yılında İstanbul'a belediye başkanı oldu. 2002 yılında kurmuş olduğu Ak Parti seçim kazandı. 10 yıldır da o Karadenizli yiğit Recep Tayyip Erdoğan ülkeyi yönetiyor. Bu yiğitler her zaman çıkmıyor, Kasımpaşalı olması sözünü geçirmesi lazım. 10 yılda büyük mücadeleler verildi. Karadenizli cesur adam bir risk aldı. Ne pahasına olursa olsun bu terörü bitirmemiz lazım. Bayrak üzerinden siyaset yapılıyor. Herkesin bu süreci destek olmasını bekliyoruz. Geldikleri gibi gidecekler, defolup gidecekler" dedi.

Editör: Haber Merkezi