Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) Başkanı Rahmi Kula, İstanbul-İzmir otobanı ve Lojistik Köy'ün Balıkesir ekonomisini ileriye taşıyacağını söyledi.

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'nın oğlu olan ve Kula Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi, BAGİAD Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir'in yakın gelecekte ekonomik ve sosyal hayatta önemli ilerlemeler kaydedeceğini söyledi.

İstanbul-İzmir otobanı ve yapımı devam eden Balıkesir Lojistik Köy'ün ilin gelişiminde önemli rol oynayacağını belirten Kula, "Balıkesir'in her geçen gün daha iyiye gittiğini düşünüyorum. 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer kalmadı. 2. ve 3. bölge için de çalışmaların devam ettiğini biliyorum. Balıkesir'in en büyük avantajı İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyükşehirlerin tam ortasında olması. Yani lojistik olarak iyi bir bölgedeyiz. Balıkesir'in kırılma noktasının otoban ve Lojistik Köy olduğunu düşünüyorum. Lojistik Köy, kısa bir süre sonra tamamlanacak, otobanın bitmesiyle birlikte dışarıdan daha çok yatırımcı gelecek" dedi.

Kula Şirketler Grubu'nda 2008 yılında göreve başladığını belirten Kula, şirketlerinin özellikle son yıllarda ihracata yöneldiğini söyledi. En önemli ihracat malzemelerinin yumurta olduğunu belirten Kula, "Geçen yıl 5 milyon dolar ihracatımız oldu. Bu daha çok yumurta ağırlıklı. Bunun da yüzde 90'ını Irak pazarına gönderiyoruz. Geri kalanı Azerbaycan, Gürcistan ve İran pazarına ihraç ediliyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi