Balıkesir'de ilkokul öğrencileri cadde ve sokak temizliği yaptı. Öğrenciler, "Gençlerin İyilik Ağacı" projesi kapsamında yaptıkları bu çevreci faaliyet ile takdir topladı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının gençler için hazırladığı, "Gençlerin İyilik Ağacı" projesinin uygulama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projeye göre, gençlerin çevresindeki tüm sosyal sorunlara karşı duyarlılığın artırılması amaçlanıyor. Bununla beraber toplumun geliştirilmesi ve gençlerin kendi yaşıtları başta olmak üzere, çevresindeki her canlı ile etkili bir iletişim kurularak iyilik yapmalarının alışkanlık haline getirilmesi planlanıyor.

Gençlik Merkezinde görevli gençlik liderleri Hakkı Küçükyılmaz ve Okan Özkan’ ın sorumluluğunda devam eden projenin bu ayağında, Mehmetçik ilk ve ortaokulu öğrencilerinin katılımı ile Mehmetçik Caddesinde çöp toplama eylemi gerçekleştirildi.
Balıkesir Belediyesinin sağladığı tişörtleri giyen öğrenciler, eldiven ve maske takarak mikroplardan korunmaya çalıştı. Öğrencilerin bu anlamlı davranışlarını çok beğenen veliler ve halk da zaman zaman öğrencilere yardım etti. Mehmetçik Caddesindeki çöp toplama işlemi herkese örnek oldu. 

Editör: Haber Merkezi