İşkur Balıkesir İl Müdürlüğü, lise öğrencilerine 'girişimcilik' konulu seminer verdi. Seminer öncesinde öğrencilerle buluşan Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, öğrencilerden sosyal olmalarını isteyerek, "Sosyallik demek haddi aşmak değildir, kendinizi ifade edin" dedi. 

Balıkesir İMKB Endüstri Meslek Lisesi'nde İşkur ve KOSGEB öğrencilere 'Girişimcilik' konulu seminer verdi. Seminerden önce okula gelen ve öğrencilerle konuşan Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, öğrencileri sınavlar konusunda bilgilendirirken, ayrıca sosyalleşmeleri konusunda öğütler verdi.

Müdür Caner, "Bugün girişimcilik konusunda fikir sahibi olacaksınız. Girişimciliğin en önemli unsuru kendini ifade edebilmektir. Sosyalleşmek demek haddi aşmak değildir, kendinizi ifade edin" dedi.
Öğrencilerin hazırlandıkları sınav ile ilgili bilgiler veren Müdür Caner, "Ders çalışırken cep telefonlarınızı diğer odada bırakın. İnterneti oyun amaçlı yok sayın. 2 ayınız kaldı, ki 2 ay çok şey demektir. Ben de bir babayım ve bir baba olarak sizlerden rica ediyorum. Çünkü ben sizleri iyi yerlerde görmek istiyorum" dedi.
İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı, müdürlük tarafından çıkartılan 'Meslek Seçimine Destek Dergisi'nin tanıtımını yaptı. Müdür Balcı, "İş-Kur, işsizlikle mücadele konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır. Yine müdürlüğümüz ayrıca iş ve meslek danışma hizmeti vermektedir. Bu kapsamda yürütülen meslek danışmanlık hizmeti gençlerin doğru iş seçimi konusunda rehber olmaktadır" dedi.
İşsizliğin bir sebebinin de vasıfsızlık olduğunu belirten Müdür Balcı, 2012 yılında Balıkesir'de 4 bin kişiyi işi sahibi yaptıklarını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi