Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Necatibey Eğitim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenerek, üç gün sürecek olan “Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik Öğretim Programları Çalıştayı” dün başladı.

Türkiye'de bir ilk olan çalıştay Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi, Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanlar Bölümü öğretim üyelerinin aktif katılımıyla başlatıldı.

KATILIM GÖNÜLLÜLÜK

ESASINA DAYANIYOR

Katılım gönüllülük esas olmak üzerine, program konusunda birikimlerini paylaşmak, programları tartışarak öğretim ortamlarının doğru şekilde yapılanmasına katkıda bulunmak ve henüz uygulamaya konmamış, ancak önümüzdeki yıldan itibaren uygulanacak program konusunda derinlemesine bilgi sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyen tüm Biyoloji, Fizik, Kimya ve Ortaöğretim Matematik öğretmenlerine açık olan çalıştayda  okullardaki öğretimin kalitesinin arttırmak ve öğretim ortamını düzenlemede niteliğin artmasına katkıda bulunmak amacıyla başlatılan çalıştayda ülkemizde 2013 yılında yeniden düzenlenen Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik Öğretim Programlarının gerek üniteler bazında gerekse tüm program bazında öncelikle her branşın ayrı ayrı, daha sonra tüm branşların birlikte değerlendirilmesi hedefleniyor.

AMAÇ, KALİTENİN ARTTIRILMASI

Öğrenci başarısının sağlanması ve öğretim kalitesinin arttırılmasındaki en önemli unsurların başında doğru yapılandırılmış öğretim programları ve bu programlara bağlı olarak doğru şekilde düzenlenen öğretim ortamları geliyor. Bu nedenle yapılacak çalıştay ile ortaöğretim programlarının aşamalılık ve kaynaşıklık ilişkilerini ne derece sağladığı konusunda öğretmenlerin tartışma ortamına katılmaları ve tartışmalar sonunda programların içerik açısından düzenlenmeleri konusunda öneriler üretmelerinin sağlaması amaçlanıyor.

SORUNLAR BELİRLENECEK

Çalıştay sürecinin işlik ve grup çalışmaları şeklinde yürütülmesi, grup sonuçlarının sunumlarla paylaşılarak tartışılması ve böylece çalıştayın aktif yöntemle gerçekleştirilmesi planlandı. Sorunların belirlenmesinin ardından, programların daha etkili şekilde öğretim ortamında nasıl yürütülebileceği konusunda somut öneriler belirlenerek aktif öğretim yöntem ve tekniklerinin programın yürütülmesinde nasıl kullanılabileceği tartışılarak 2013-2014 öğretim süreçlerine taşınması sağlanacak. Çalıştay sonuçları kitapçık haline getirilerek Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, akademisyen ve öğretmenler ile paylaşılacak. Çalıştay yarın saat 13.30'da gerçekleştirilecek panelle son bulacak.

 

Editör: Haber Merkezi