Balıkesir’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde kurulan 'Engelliler Mehter Takımı' verdiği konserle gönülleri fethetti. Halk Eğitim Merkezi tarafından 1.5 ay süreyle mehter eğitimi gören zihinsel engelli öğrenciler, verdikleri konserle büyük takdir topladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, “Bu proje Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bu çocuklarımız çalıştırıldığında engelleri olmadığı ortaya çıkıyor. Bu çocuklardan mehter takımı çıktı. Onlar da biz de çok mutluyuz” dedi.

Valilik önünde mehter marşlarını seslendiren engelli öğrenciler, davul ve zil gibi ritm çalgılarında da büyük başarı gösterdi. Türküleri ve marşları ezbere okuyan öğrenciler, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Mini konseri Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcıları Selda Dural, Nusret Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım ve çok sayıda Balıkesirli beğeniyle izledi. 

Engelliler adına Vali Ahmet Turhan’a özel olarak işlenmiş bir ahşap tepsi hediye edilirken, Vali Turhan, “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çok duygulandık. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırdığımızda çok güzel işler yapıyorlar. Ellerine sağlık hepsinin” dedi.
Engelli Mehter Takımı'nın 19 Mayıs törenlerinde de görev alacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi