AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, 850 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, Balıkesir'e kazandırılmasının önünde engel kalmadığını bildirdi.

Uğur, GAZETE BALIKESİR’e yaptığı açıklamada, Balıkesir'in sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi kapsamında önemli mesafeler alındığını söyledi.

ENGEL KALMADI

Balıkesir'deki mevcut 2 devlet hastanesinin bugüne kadar yapılan yatırımlarla günün koşullarına uygun hale getirilmeye çalışıldığını belirten Uğur, şöyle konuştu:

"Bu hastanelerin fiziki yetersizlikleri nedeniyle kente yeni bir hastane yapılması kararlaştırıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, 850 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Balıkesir'e kazandırılmasının önünde engel kalmadı. Kampüs hastane niteliğinde yapılacak yeni hastane binasıyla ilgili proje hazırlıkları son aşamaya geldi. İzmir Yolu üzerindeki Adliye Sarayı yanında bulunan arazinin hastane yapılmak üzere belediye tarafından Sağlık Bakanlığına devri gerçekleşti."

BALIKESİR, BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Büyük bir eksikliği giderecek bölge hastanesinin temelinin bu yılın ilk yarısında atılacağını belirten Uğur, hastanenin, 2014 yılı içinde hizmete girmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Balıkesir'in 25 yıllık ihtiyacına cevap verecek yeni hastanenin yaklaşık 250 milyon liraya mal olacağını ifade eden Uğur, Balıkesir Devlet Hastanesinin eski binalarının da yıkılarak yerine günümüz koşullarına göre yeni ek binalar yapılmasının planlandığını anlattı.

Uğur, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Atatürk Devlet Hastanesi ile eski Doğum ve Çocuk Bakım Evinin ise yeni hastanenin hizmete girmesiyle TOKİ'ye devredilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Balıkesir'in sağlık alanında önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Uğur, "Diş Hastanesi ile üniversitemiz bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesinin yeni binası tamamlanmak üzere. Eğitim ve Araştırma Hastanesi için geri sayım başladı. Bunlar tamamlandığında Balıkesir, bölgenin sağlık üssü niteliğini kazanacak. Vatandaşlarımız dertlerine derman aramak için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi